Zuiderburen I zet titelverdediger te kijk

Trainingsbal

In haar eerste bekerwedstrijd heeft Zuiderburen I verdiend gewonnen van ´de Stampers´. Het was zaak om in deze voetbalmatch niets aan het toeval over te laten; vandaar dat Zuiderburen I zeer fanatiek en gemotiveerd aan de wedstrijd begon.

Beide teams leverden goed spel af en gaven elkaar voornamelijk in de beginfase van de wedstrijd zeer weinig ruimte. Eerste kans was echter voor Marco die een pass van Erik Cox net niet belopen kon. Enige tijd later resulteerde een goed opgezette aanval wel in een doelpunt. Een dieptepass bereikte Marco, die op zijn beurt de keeper op slinkse wijze verschalkte: 1-0.

Ook ´de Stampers´ kwamen in deze helft nog aan voetballen toe, maar waar nodig stond de verdediging goed op zijn plaats. Zo stond Ad formidabel te keepen wanneer hij een inzet met de nodige moeite pareerde en daarna redding bood op de rebound. Zuiderburen I kwam in de eerste helft nog dicht bij een tweede goal. Een steekpass van Frank bereikte Jannes, maar helaas schoot hij de bal binnen het bereik van de keeper.

Ook in de eerste fase van de tweede helft ging het qua spel betreft gelijk op. De eerste kans was ditmaal voor ´de Stampers´. De rechtsbuiten werd aangespeeld en begon een soloactie, welke abrupt beëindigd werd door een brute tackle van Harm. De scheidsrechter plaatste de bal tot ieders spijt op de stip en Harm kon met een gele kaart het veld verlaten. De 1-1 werd netjes binnengetrapt, maar het feestje was echter van korte duur.

Een tiental seconden na de aftrap begon Dennis een aanval door met links een dieptepass op Jannes te geven. Een getoucheerd schot op goal werd bij de tweede paal een intikker voor Frank: 2-1. Zo toont Zuiderburen I op dit moment veerkracht door met 10 spelers in het veld alsnog te scoren.

Het zelfvertrouwen groeide en Zuiderburen I werd alsmaar sterker. Posities werden van elkaar overgenomen en onder aanvoering van Erik Lemmens bood de verdediging antwoord op bijna alle aanvallen van de tegenstander. Één keer nog kwam de aanval van ´de Stampers´ in actie, wat jammer genoeg resultaat opleverde. De rechtsbuiten begon wederom een soloactie, maar ging dit keer voor eigen succes: 2-2.

De Zuiderburen waren ontzet maar gaven de moed niet op. Zo misten de schoten, van met name middenvelders zoals Erik en Dennis, de goal nipt. Een laatste goal kwam voort uit een hoekschop die genomen werd door Frank. Een eigen speler kopte de bal binnen: 3-2. Was dit niet het geval dan was de goal op naam van Erik Cox komen te staan, die achter de desbetreffende speler opdook. Zuiderburen I kan tevreden terugkijken op de wedstrijd. De volgende wedstrijd, die gespeeld zal worden tegen de huidige competitieleider ´de Valk´, zal met het spel van deze week zeker uitkomst bieden op een goed resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *