Geflatteerd verlies tegen Haoverekkers

Twee ballen

Na het goede spel van een week eerder tegen de 'Red Coral' ging Zuiderburen II gistermorgen om half 10 met vertrouwen de confrontatie met 'de Haoverekkers' aan. Ondanks het feit dat belangrijke spelers als John en Ron gemist werden begon het team voortvarend.

De eerste 20 minuten werd er veel pressie gezet en kwam de tegenstander er nauwelijks aan te pas. De verdiende 1-0 voorsprong leek ook tot stand te komen. Harm Goorman frommelde zich tussen enkele tegenstanders door en schoot goed op goal. Zijn schot werd uit de doelmond gebokst recht in de voeten van Renier. Hij twijfelde niet en schoot op zijn beurt ook op goal. Wederom plaatste de doelman van 'de Haoverekkers' zijn vuisten tegen de bal, echter had de bal de doellijn ditmaal gepasseerd. De scheidsrechter dacht hier helaas anders over, waardoor het 0-0 bleef.

Tot 10 minuten voor de rust. Nadat Michael als voorstopper, in een eerdere spaarzame uitval het gevaar verijdelde, moest hij dit keer het antwoord schuldig blijven. De spits van 'de Haoverekkers', die weinig ruimte nodig had, kapte zich behendig vrij en klopte keeper Wil in de korte hoek. De Zuiderburen waren hierdoor even van slag en er werd hierdoor niet meer zo dwingend gespeeld als in de beginfase.

In de rust was iedereen die zich Zuiderbuur noemde, ervan overtuigd dat deze partij niet verloren hoefde te worden. Toch is het wellicht ook de kracht van 'de Haoverekkers', dat het de tegenstander het idee geeft dat er iets te halen valt, maar er zelf vlijmscherp uitkomt met counters. Het team kwam op deze manier namelijk ook op de 2-0 voorsprong.
Toch bleef er dreiging uitgaan van team 2 van de Zuiderburen. Zo wisten Jan en Mark Frans enkele keren diep te sturen op de rechterflank, maar het vervolg was niet altijd zoals gewenst. Desondanks leek de aansluitingstreffer er te komen, toen Renier onglipte aan de verdedigers en goed anticipeerde op de steekpass van Frans. Er werd echter gevlagd voor buitenspel, waardoor deze kans ook verloren ging.

Uiteindelijk toonde het team van 'de Haoverekkers' nogmaals wat efficientie inhoudt, want 5 minuten voor tijd werd er zelf naar een geflatteerde 3-0 gecounterd. Het spel bij de Zuiderburen was weer niet slecht, maar je koopt er zo weinig voor. Volgende week kan het team weer vol aan de bak, want dan speelt het tegen 'het Bronneke', die gister verrassend de huidige kampioen 'de Stampers' met 6-0 wist te verslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *