Zuiderburen II begint oefencampagne goed

Twee ballen

Zuiderburen II trapte vanmorgen de oefencampagne, die 2 wedstrijden telt, af met een overwinning op 'de Rodeho'. Met de debuterende Rick van de Borne als linksback, maar zonder goaltjesdief John, die vertrok na afgelopen seizoen, werd om 11 uur afgetrapt.

In de aanval mocht Mark Bogaerts, bijgestaan door Toon laten zien of hij zich ook in die linie kon manifesteren. Hij slaagde daar met verve in. Na een poging met het hoofd van Michel uit een moeilijke positie, was het in de eerste echte aanvalsopzet al raak. Mark ontsnapte aan de dekking, stoomde op richting doel en met een droge poeier vond hij de verre hoek.

Ook hierna bleven de beste kansen voor Zuiderburen II, hoewel het sterk verjongde team van 'de Rodeho' qua balbezit de bovenhand had. Hun aanval kon echter weinig uitrichten tegen de goed georganiseerde verdediging. Aan de overzijde was opnieuw Mark dichtbij een doelpunt, maar omdat hij onreglementair binnen 'de zestien' tegen de vlakte gewerkt werd kon hij niet tot een schot komen. De scheidsrechter zag weinig in de overtreding en liet deze onbestrafd. Omdat ook een schotpoging van Harm Goorman 10 minuten later niks opleverde ging Zuiderburen II met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na rust vielen 4 nieuwe spelers in, waaronder Frans, die al snel aantoonde ook in de voorhoede uit de voeten te kunnen. Na 10 minuten in de tweede helft zocht hij de kortste weg richting doel, na een perfect aangesneden pass van Ron van Gompel, en verschalkte vervolgens de keeper.

De fase die daarna aanbrak leek Zuiderburen II aardig de controle over de wedstrijd te hebben, maar slap uitverdedigen leverde 'de Rodeho' toch nog twee uitgelezen kansen op maar telkens vond het de uitstekend keepende Wil op z'n weg. Allereerst werkte hij een hard schot vanaf de linkerkant tot corner door de bal over te tikken. Bij de tweede kans was hij razendsnel uitgekomen om ook die poging te neutraliseren.

Op 10 minuten van het eind maakte Frans, met zijn 2e doelpunt aan alle twijfel een einde. Met een leep puntertje, zorgde hij ervoor dat de 'Rodeho'-keeper voor de derde maal de gang naar het net moest maken. In de eindfase van de wedstrijd kreeg ook Mark nog een goede gelegenheid om zijn 2e te scoren, na goed voorbereidend werk van invaller Eric Cox, maar hij slaagde erin naast de bal te maaien.
Hierdoor bleef het 3-0. Volgende week wordt de oefencampagne voortgezet met een wedstrijd tegen 'de Valk'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *