Haoverekkers moet meerdere erkennen in Zuiderburen I

Trainingsbal

In de eerste echte oefenwedstrijd van het seizoen ’06-’07 trad het eerste team van de Zuiderburen afgelopen zondag meteen aan tegen de angstgegner van afgelopen seizoen. Tegen het team van 'de Hoaverekkers' werd afgelopen jaar twee keer verloren. Deze keer deed Zuiderburen I conditioneel echt niet onder voor de continue doorwisselende tegenstander.

Voetballend was men zelfs aanzienlijk beter. Halverwege de eerste helft leidde dit dan ook tot een voorsprong voor de 'rood-gelen'. Op een scherpe voorzet van Martien werd door de keeper van 'de Haoverekkers' niet goed geanticipeerd, waardoor hij de bal in eigen goal tikte.

Niet veel later kwamen de Zuiderburen ook nog op 2-0. Een perfecte corner van Frank werd door Dennis keihard binnen gekopt. Vlak voor rust kwam de tegenstander echter terug. Goed doorgaan van de gevaarlijke spits van de tegenstander werd beloond met een doelpunt.

Na de rust (waarin overigens geen thee was) leek het er even op dat de tegenstander het initiatief over dreigde te nemen. Dit gevoel werd alleen maar versterkt toen er door het arbitraire trio niet gereageerd werd op een buitenspel geval. Hierdoor moest linkerverdediger Martijn aan de noodrem trekken, waarna de scheidsrechter resoluut naar de stip wees.

Keeper Cees zat er bij de penalty goed bij maar kon de bal net niet keren, waardoor de stand op 2-2 kwam. Even later hield Cees zijn team echter op de been door een perfect ingeschoten vrije trap in een ultieme poging uit de verre hoek te tikken. Hierdoor werden de Zuiderburen wakker geschud en begon men weer te voetballen.

Het was Frank die zijn team weer eens naar de overwinning leidde. Halverwege eigen helft pikte hij de bal op, stak het veld diagonaal over en ramde de bal onhoudbaar voorbij de keeper. Doordat Zuiderburen I de wedstrijd vervolgens uiterst professioneel uitspeelde werd de eerste match van het seizoen winnend afgesloten. Aanstaande zondag wordt er weer vriendschappelijk gespeeld. Tegenstander is dan het team van 'de Driesprong'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *