Zuiderburen II bereikt bekerfinale na zinderend duel tegen Haoverekkers

Twee ballen

Net als Zuiderburen I vorige week na winst tegen 'het Bronneke', heeft ook het Zuiderburen II zich geplaatst voor de bekerfinale. In een spannend duel werd een 1-2 ruststand omgebogen naar een 3-2 overwinning.

Onder luide aanmoedigingen van de spelers van Zuiderburen I wist spits John zich na rust nadrukkelijk te onderscheiden door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. Op een droog en hard Driesprongveld en onder warme omstandigheden was het begin van de wedstrijd duidelijk voor de Haoverekkers.

Al na vijf minuten kwam de ploeg met een gelukje op voorsprong: Ron van Gompel toucheerde een voorzet van de Haoverekkers ongelukkig, waarna deze achter doelman Cees in het doel verdween: 0-1. Zuiderburen II was deze domper nog maar amper te boven, toen een pegel van afstand schitterend in de bovenhoek verdween (0-2), waardoor de 'Haoverekkers' na een kwartier spelen al uitzicht hadden naar de bekerfinale.

Toch lieten de Zuiderburen de kopppen niet hangen en werden er zowaar enkele kleine kansen gecreeërd. Vlak voor rust wist routinier Emiel Michael te bereiken, die met een knap geplaatst schot de aansluitingstreffer op het scorebord zette: 1-2. Vlak na deze treffer was Renier nog gevaarlijk voor het doel van 'de Haoverekkers', maar tot een gelijkmaker kwam het voor rust vooralsnog niet.

Na rust vonden er enkele wijzigingen in het team plaats. Verdedigers Mark en Jan bleven vanwege blessures achter in de kleedkamer, hun vervangers waren Willem en Bert. De wedstrijd ging in eerste instantie gelijk op. Halverwege de tweede helft kreeg Zuiderburen II meer grip op de wedstrijd. Dit leidde tot frustratie bij de 'Haoverekkers', met als gevolg dat scheidsrechter Mario Faassen tot drie keer toe een gele kaart trok. In een vermeend opstootje werd zowel een speler van 'de Haoverekkers' als Harm Jansen – wederom sterk spelend op de linkerflank – vijf minuten van het veld gestuurd.

Vlak daarna werd een overtreding op Eric Bel ook bestraft met een gele kaart, met als gevolg dat er een 'man-meer situatie' ontstond op het veld. Zuiderburen II kon hiervan profiteren. Slecht verdedigen van de tegenstander leidde er toe dat John plotseling vrij voor het doel van 'de Haoverekkers' opdook, en zeer beheerst de gelijkmaker aantekende: 2-2. Vlak daarna was dezelfde John dichtbij de 3-2 toen hij een uitstekende voorzet van Bert via de grond op de lat kopte.

Toch zou de winnende treffer er komen. Opnieuw was het druk zetten op de verdediging van de Haoverekkers aanleiding tot een vrije kans voor John. Ook dit keer schoot John uiterst koelbloedig de 3-2 binnen. Met nog tien minuten waren 'de Haoverekkers' gevaarlijk door een tweetal vrije trappen, waarbij Cees de Zuiderburen op de been hield. Aan de andere kant kon Emiel – het absolute rustpunt op het veld – de wedstrijd definitief op slot gooien, maar zijn inzet werd gestopt.
Het laaste fluitsingaal kwam desondanks als een opluchting. Zaterdagavond zal de finale tussen Zuiderburen I en II gespeeld worden. Via deze weg nodigt v.v. de Zuiderburen al haar supporters uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *