Zuiderburen I knokt zich naar de eindstrijd

Trainingsbal

In de halve finale die vanmorgen gespeeld is trof Zuiderburen I eindelijk een team van een ander kaliber dan de 'Red Coral' en 'Reuselcity'. Het was namelijk de nummer 3 van de afgelopen competitie, 'het Bronneke' die verslagen diende te worden om de finale te halen.

In de eerste helft was er een licht overwicht van 'het Bronneke', maar achterin stond Zuiderburen I goed opgesteld, waardoor de aanval van 'het Bronneke' er nauwelijks aan te pas kwam. Tot iets over de helft van het veld mocht de tegenstander combineren, maar daarna werd er goed gestoord. Eén van de weinige kansen van 'het Bronneke' kwam dan ook voort uit een lange bal, die Erik Lemmens net niet kon onderscheppen, waardoor er een grote kans onstond. Gelukkig kon Cees nog net z'n vingertoppen tegen de diagonaal ingeschoten bal zetten, waardoor deze voorlangs ging.

In deze fase kwam Zuiderburen I voorin een mannetje tekort die de bal vast kon houden, zoals Marco, die geblesseerd toekeek. Na rust kwam Renier in de voorhoede te spelen en dit betaalde zich al bijna uit in de eerste minuut van de tweede helft. Jannes pikte een bal over de hele goed op en speelde deze vervolgens af op de diepgaande Renier, die vervolgens de bal niet goed raakte, waardoor deze langs het doel ging. Tien minuten later was Renier de aangever voor Jannes, maar zijn volley ging over.

De Zuiderburen voelde wel dat er meer inzat na deze kleine kansjes en ging meer pressie zetten naar voren. Hierdoor ontstond er echter ook voor 'het Bronneke' ruimte, maar Cees stond als sluitport telkens op de goede plaats. Een tiental minuten voor het einde was Jannes, die erg goed speelde ondanks dat hij nauwelijks nachtrust gehad had, weer dicht bij een treffer, na een goede voorzet van Martien. De keeper van het Bronneke had er echter goed het oog op. Net voor het eindsignaal zette zijn team nog één keer aan en mocht Zuiderburen I in de handen knijpen, dat de opgekomen centrale middenvelder zijn vizier niet goed afgesteld had. Het doelpunt zou ook erg zuur zijn geweest gezien het goede spel in de tweede helft. Door deze misser bleef het echter 0-0 en moesten penalties uiteindelijk de beslissing brengen.

Hierin blonk Cees uit, door 2 penalties te stoppen. Doordat Zuiderburen I er maar 1 miste was de finaleplaats een feit. Aanstaande woensdag wordt bepaald tegen wie het team uit gaat komen. Dan spelen 'de Haoverekkers' en Zuiderburen II namelijk om de andere finaleplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *