Zuiderburen II hard onderuit na dramatische tien minuten tegen de Valk

Twee ballen

Zuiderburen II is de hervatting van de competitie slecht begonnen. Op het Rodehoveld begon Zuiderburen II uitstekend aan de wedstrijd, maar tien minuten wanorde en frustratie in de defensie hadden dramatische gevolgen: 1-6.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de Zuiderburen, die ditmaal in het geel-rode tenue speelden. Spits John reageerde zeer attent op een dekkingsfout bij 'De Valk' en maakte al na enkele minuten de openingstreffer: 1-0. 'De Valk' , wakker geschud door de vroege tegentreffer, nam hierna het initiatief, maar in eerste instantie hield de verdediging van Zuiderburen II, met debutant Mark Bogaerts in de basis, vrij eenvoudig stand.

Halverwege de eerste helft kwam 'De Valk' toch op gelijke hoogte. Een discutabele corner leidde de gelijkmaker in: De bal werd onvoldoende weggewerkt op de doellijn, waarna een aanvaller van 'de Valk' de bal een meter voor de doellijn binnenwerkte: 1-1. Vlak daarna verkeek keeper Willem zich op een vrije trap die vanaf 20 meter in de kruising vloog: 1-2.

De Zuiderburen raakten volledig van slag door de plotselinge ommekeer in de wedstijd waardoor er opeens veel ruimte ontstond in de verdediging. 'De Valk' profiteerde hier onmiddellijk van door vlak voor rust middels een geplaatst schot de 3-1 op het scorebord te zetten.

Zuiderburen II begon de tweede helft met de hoop om nog terug te kunnen komen in de wedstrijd. Aan deze hoop kwam echter snel een einde, toen een aanvaller van de Valk twee Zuiderburen II – verdedigers uitspeelde en vervolgens diagionaal de 4-1 binnenschoot. Ondanks dat 'de Valk' niet heel veel sterker was dan de Zuiderburen, wist het de score toch nog op te schroeven. Aan beide treffers ging een knappe individuele actie van een 'Valk- aanvaller' vooraf, die de Zuiderburen II-verdediging het nakijken gaven. Dit leidde tot de enigszins geflatteerde 1-6 eindzege.

Lichtpuntje in de wedstijd was het optreden van Mark Bogaerts, die – vooral fysiek – een sterke wedstrijd speelde. Door het verlies is Zuiderburen II gezakt tot de op twee na laatste plaats op de ranglijst. Over twee weken speelt Zuiderburen II een oefenwedstrijd tegen 'de Hoaverekkers'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *