Zuiderburen mogen blij zijn met punt

Na de afgelastingen van de laatste weken stond er gister eindelijk weer een wedstrijd op het programma. Zuiderburen I trad daarin aan tegen 'de Rodeho'. In de eerste helft speelden beide teams vrij behoudend. De ruimte tussen de linies was bij de Zuiderburen vrij groot, waardoor er veel met lange ballen gewerkt werd.

Echte kansen werden er nauwelijks gecreeërd. Beste kans voor de Zuiderburen kwam dan ook voort uit een slechte breedtepass van een verdediger van 'de Rodeho'. Jan van Limpt onderschepte de bal en vuurde deze af op het vijandelijke doel. De keeper van 'de Rodeho' stond echter op de goede plaats om het schot te parreren.

Tot meer kansen kwam team I van de Zuiderburen, dat veel spelers miste door uiteenlopende redenen niet. In de tweede helft bracht 'de Rodeho' enkele nieuwe spelers in het veld. Hiermee namen ook de irritaties in het veld toe. De scheidsrechter moest ook enkele keren hard optreden om de orde in het veld te herstellen. Het leek er echter op dat deze perikelen de spirit terugbracht in het spel van de tegenstander. De druk nam in ieder geval toe.

Met een harde vrije trap op de kruising was 'de Rodeho' ook dicht bij de openingstreffer. Het accent kwam bij de Zuiderburen steeds meer op de verdediging te liggen en de kansjes werden dan ook spaarzamer. Over geluk mochten de Zuiderburen ook niet klagen bij een scrimmage voor het doel van Cees. Laatsgenoemde hield echter zijn doel schoon, waarmee na 70 minuten dezelfde stand op het scorebord stond als bij aanvang. Komend weekend wordt er i.v.m. carnaval niet gespeeld. Een week later staat de wedstrijd tegen 'de Valk' gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *