Zuiderburen II heeft ditmaal minder moeite met Red Coral

Twee ballen

Ontsnapte Zuiderburen II vorig weekend nog net aan puntverlies tegen 'de Red Coral', gister ging het een stuk makkelijker tegen diezelfde opponent. Het elftal was voor deze bekerconfrontatie op verschillende plaatsen gewijzigd t.o.v. de competitiewedstrijd een week eerder.

Vanwege de vele afmeldingen mocht Wil van Limpt, afgetraind en wel weer eens zijn opwachting maken voor Zuiderburen II. Hij liet zich ook al snel gelden. Hj pikte de bal op na een afgeslagen aanval, creeërde ruimte voor het schot en schoot vervolgens ook raak. Dit was precies wat de Zuiderburen nodig hadden, een vroege voorsprong.

Toch legde het gemotiveerde 'Red Coral' zich niet direct neer bij een afstraffing. In de beginfase kwam men nog enigszins in de buurt van het doel van de keeper, maar echt verontrustend was het allemaal niet.
Na 20 minuten kon Zuiderburen II de score verdubbelen. Michel werd vanaf rechts aangespeeld en besloot maar eens een poging van afstand te wagen. Zijn bal viel binnen in de rechter benedenhoek. De ijver van Wil, Harm en Mark ten spijt bleef het bij 2-0 tot de rust.

Na de hervatting nam Mike de plaats tussen de palen over van de keeper. de keeper ging op de linkerflank spelen. Zuiderburen II hervatte de wedstrijd overigens met 10 man, omdat Teun in de rust door z'n rug gegaan was. Later zou hij toch weer invallen. De Zuiderburen zouden net als in de eerste helft ook in het tweede bedrijf nog 2 keer doel treffen.

Eerst was het Wil die zijn tweede goal liet aantekenen. Het doelpunt verdiende niet de schoonheidsprijs en er ging wel wat geschutter van de Red-defensie aan vooraf maar hij telde toch.
De vierde Zuiderburen goal kwam op naam van Harm. Hij werd goed de diepte in gestuurd door Mark en bleef uiterst koel in de één-tegen-één met de keeper.

Dat het slechts 4-0 bleef mogen met name Mark en Frans zich aanrekenen. Hun vizier stond duidelijk niet op scherp. Wellicht dat het uur korter slapen hier debet aan was. Komend weekend speelt Zuiderburen II eerst op zaterdag tegen 'de Stampers' en op tweede paasdag tegen 'de Rodeho'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *