Zuiderburen I verliest van de Stampers

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft vandaag de vierde poulewedstrrijd van het bekertoernooi verloren van 'de Stampers'. Vooraf had de Zuiderburen nog een minimale kans om de finale te bereiken. Er zou dan wel met 5 goals verschil gewonnen moeten worden van 'de Stampers', hetgeen een haast onmogelijke opgave was.

Doordat er nog steeds veel geblesseerden zijn, had Hans weer moeten puzzelen om tot een volledig elftal te komen. Maar omdat Joost en Wim te laat waren en Tommy helemaal niet op kwam dagen moest Zuiderburen I de wedstrijd met 10 spelers beginnen.

'De Stampers' zetten de Zuiderburen meteen onder druk en kregen binnen een minuut al een goede kans om de score te openen. Maar Dennis kon de bal nog net tegen houden.
Een paar minuten later was het dan toch raak. Na een goede individuele aktie schoot hun spits de bal buiten bereik van Dennis binnen.

De Zuiderburen, inmiddels weer met z'n 11-en, kreeg daarna wat meer grip op de tegenstander en kregen ook wat kansjes. Dat zou na een kwartier ook leiden tot de gelijkmaker. Gijs kwam door op rechterflank en trok goed naar binnen. Zijn schot (of was het een voorzet?) werd door iedereen gemist en rolde zo het doel in.

Dat was voor 'de Stampers' het teken om er weer een tandje bij te schakelen en de tegenstander weer terug te dringen. Dat leverde behalve een schot op de paal niet veel op. Maar na 25 minuten viel de 2-1 dan toch. Het was wederom de vijandelijke spits. Hij kon makkelijk weglopen bij de Zuiderburen-verdedigers en zo z'n 2de goal van de dag maken.
Net voor de rust kwam Zuiderburen I nog goed weg toen weer de paal in de weg stond voor een 'Stampers'-goal.

Meteen na de thee kreeg Zuiderburen I een goede kans om de gelijkmaker te maken. Na een goede voorzet van Jannes kwam Marco net een teenlengte te kort om de bal binnen te kunnen tikken. Toch zouden de Zuiderburen op gelijke hoogte komen. Martien kreeg op rechts alle ruimte om op te komen en een perfecte voorzet af te geven. Het was voor Jannes, die alle ruimte had, een koud kunstje om de bal binnen te knallen.

Heel lang hebben de Zuiderburen niet kunnen genieten van die goal, want 2 minuten later was het aan de andere kant alweer raak. Een voorhoedespeler van 'de Stampers' kon na een kluts de bal nog net bij een medespeler krijgen die droog de 3-2 binnenschoot.
Dit betekende dat de Zuiderburen nog 6 keer zou moeten scoren!!

Een paar kansjes kreeg men nog wel, maar schoten van Jannes en Marco gingen net naast. Dat 'de Stampers' de laatste 5 minuten nog 3 keer scoorden en zo de score optilden naar 6-2 was voor de statistieken. Door deze nederlaag zijn de Zuiderburen 3de geworden in de poule en spelen om de 5de en 6de plaats tegen de 'ReuselCity'.
In het paasweekend wacht een dubbel programma. Zaterdag spelen Hans' manschappen tegen 'de Bruintjes' en paasmaandag is 'de Red Coral' de tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *