Zuiderburen II komt net tekort in ‘buitendorpse’ oefenpot: 1-3

Twee ballen

Zuiderburen II heeft op een regenachtige ochtend een vrienschappelijke wedstrijd verloren. Tegen 'BNA', een team actief in de regiocompetitie van in Berkel Enschot en omstreken, bleef het lang spannend, maar trokken de Zuiderburen uiteindelijk toch aan 't kortste eind: 1-3.

Vooraf werden het team uit Berkel Enschot gevreesd, daar het met een ruime voorsprong kampioen is geworden in de lokale buurtcompetitie. Niettemin begon de wedstrijd op 't Sportparkveld voorzichtig van beide kanten. 'BNA' legde in het begin aardige combinaties op de (natte) mat, maar tot uitgespeelde kansen kwam 't vooralsnog niet.

Sterker nog, het was Zuiderburen II dat de openingstreffer liet aantekenen. In een rommelige situatie voor het doel van 'BNA' prikte Harm de bal in twee instanties raak: 1-0. Even later was spits Jeroen, na een korte afwezigheid weer actief in de spits, dichtbij de 2-0, maar zijn knappe volley was net de te hoog.

Naarmate de eerste helft vorderde, nam 'BNA' het initatief steviger in handen, hetgeen leidde tot enkele hachelijke situaties voor het doel van doelman Willem. In eerste instantie kon laatsgenoemde met de punt met zijn voet redding brengen op een schot van dichtbij van een 'BNA'-aanvaller. Enkele minuten later moest Willem zich alsnog gewonnen geven, toen een 'BNA'-aanvaller van dichtbij kon binnenschieten: 1-1; tevens de ruststand.

'Laat ze niet voetballen' was het credo voor de Zuideburen in de tweede helft. Het rustsignaal bracht echter weinig verandering in het speelbeeld: 'BNA' combineerde, Zuiderburen hoopte op de bevliegingen Harm, Jeroen en Frans. Halverwege de tweede helft profiteerde 'BNA' echter van het lichte overwicht. Na een vlotte omschakeling overvleugelde 'BNA' de verdediging van Zuiderburen II en bracht een 'BNA'-aanvaller met een geplaatst schot vanaf 'rand 16' de 1-2 op 't scorebord.

Zuiderburen II besloot over te gaan op een 'alles of niets-strategie' door stopper Michel door te schuiven naar 't middelveld. Dit resulteerde in kansen over-en-weer. Zo ontsnapte Zuiderburen II toen de handige 'BNA'-aanvaller te lang treuzelde toen hij alleen op keeper Willem afkwam, zodat laatstgenoemde redding kon brengen. Aan de andere kant ontsnapte 'BNA' toen Harm van dichtbij mocht aanleggen maar de bal tot ieders spijt over schoot. Ook Jeroen kreeg van dichtbij nog een opgelegde kans, maar net als voor rust schoot hij te gehaast over.

Nadat Frans op de paal kopte uit een prachtige voorzet van Harm gooide 'BNA' in de slotminuten alsnog de wedstrijd op slot, door een overtal-situatie voorin beheerst af te ronden: 1-3. Jan 'Fiets' had in de slotseconde nog de 2-3 op zijn schoen, maar ook zijn schot was te hoog. Eindstand 1-3. Conclusie: een fijne oefenpot, zeker voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *