Zuiderburen II laat zich andermaal kaas van het brood eten door broeder

Trainingsbal

Al vroeg in het prille seizoen stond afgelopen zondag de broederstrijd tussen Zuiderburen II en Zuiderburen I op het programma. Op de Rodehoveld, waar sinds lange tijd het gras zowaar weer eens groen kleurde, leek Zuiderburen II lange tijd uitzicht te hebben op een verdiend punt, maar gooide Jannes met zijn onberispelijke rechterwreef alsnog roet in het eten: 2-3.

Zuiderburen I moest het stellen zonder enkele vaste krachten (Marco, Martien) en ook Harm Jansen, Robert en Ad ontbraken. De 2 laatsgenoemden waren overigens wel toeschouwer.

De beginfase kenmerkte zich door aftastend voetbal van beide kanten. Het spel golfde op en neer zonder dat de beide doelmannen serieus in actie hoefden te komen. Na een kwartier spelen ontbrandde het duel toen Tommy vrije doortocht kreeg van de verdediging van Zuiderburen II maar zijn schot niet de juiste hoogte had.

Aan de andere kant was het Jan Dirkx die de ban brak. Na een perfecte loopactie schudde Jan twee verdedigers van Zuiderburen I af en schoof hij de bal met een uitstekende voetbeweging voorbij Cees in het doel: 1-0.
Voor Zuiderburen I was dit het signaal om een tandje bij te zetten, hetgeen bij tijd en wijlen tot paniek zorgde in de verdediging van Zuiderburen II, waar Mark zich ondertussen noodgedwongen moest laten vervangen (vanwege een pijnlijke lies) door good old Geert.

Vlak voor rust kreeg Zuiderburen II de rekening gepresenteerd toen het de mee opgekomen Ron een vrije schietkans vanuit de 2e lijn bood, nadat het daarvoor al met de schrik vrij kwam. Het schot van Ron schoot ongelukkig onder het lichaam van de keeper door: 1-1, tevens de russtand.

Na de thee kon geen van beide ploegen het initiatief in de wedstrijd pakken. Het spel kenmerkte zich door golfbewegingen, waarbij geen van beide ploegen uitgespeelde kansen creëerden. Beide ploegen trachten met name gevaar te stichten door de schotkracht van met name van Jannes (Zuiderburen I) en Harm (Zuiderburen II). Zuiderburen I boekte daarin als eerste succes. Een niet al te gevaarlijk schot uit de tweede lijn werd half gekeerd door Erik Jan, waarna Jannes er als de kippen bij was om de rebound raak te prikken: 1-2.

Zuiderburen II leek aangeslagen, maar bleef strijdvaardig en toonde veerkracht: Jan Dirkx stond precies op de juiste plaats om een geplaatst schot van Harm tot doelpunt te promoveren: 2-2. Met nog 10 minuten op de klok leken beide ploegen genoegen te nemen met een puntendeling.

Enkele minuten voor het eindsignaal sloeg het noodlot voor de rood-zwarten echter alsnog toe. Sluipschutter Jannes profiteerde van de zelf gecreeerde ruimte en liet de keeper kansloos met een ziedend schot met zijn rechterwreef: 2-3. Zo presteerde Zuiderburen I het wederom om 3 punten over te houden aan de enige echte derby in het buurtvoetbal. Volgende week wacht een confrontatie met 'het Bronneke'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *