Zuiderburen II sluit matig seizoen met verlies af

Twee ballen

Afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Traditioneel is de slotdag op zaterdagavond en ook dit jaar was het niet anders. Zuiderburen II moest het opnemen tegen 'de Rodeho', die het bij winst nog zou passeren aangezien het verschil slechts 2 punten was. Het mocht echter niet zo zijn.

In de eerste helft hadden de Zuiderburen nog het betere van het spel. De opbouw van achteruit was verzorgd. Renier manifesteerde zich als laatste man, door telkens op de goede plaats te staan en voor goede oplossingen te kiezen in de voortzetting. Voorin kon men echter maar moeilijk een vuist maken tegen de solide defensie van 'de Rodeho'.

Na 22 minuten stond deze defensie toch even te slapen. Harm, net terug van een blessure en nog maar amper wedstrijdfit, nam een corner snel, waardoor de achterhoede nog niet goed opgesteld stond. Dit slimmigheidje van Harm had bijna succes. Hij mikte de bal namelijk precies op het hoofd van de vrijstaande Jan Dirkx, maar zijn kopbal trof helaas de lat. Ook Eric Bel kreeg nog een kansje, maar zijn schot uit de rebound verdween hoog over het doel.

Na de thee verliep het stroever voor de rood-zwarten. Hierbij moet ook aangetekend worden dat de Zuiderburen over een uiterst smalle selectie beschikten voor deze confrontatie, zo ontbraken steunpilaren Marc en Bart. Naarmate de tweede helft vorderde liet 'de Rodeho' het meer en meer aankomen op een fysieke strijd.

Toen Jan Vosters uitviel en daarna ook diens vervanger Wil Lavrijsen moest Zuiderburen II verder met 10 man. De druk op het doel van de keeper nam toe. Halverwege de tweede helft zag hij een geplaatst schot van de spelmaker van 'de Rodeho' voorlangs gaan.
Even later moest hij toch de gang naar het netje maken. De vijandige spits was even los van zijn directe tegenstander, maar gebruikte overduidelijk zijn hand om de bal te controleren. Hierdoor kon Renier niet meer corrigerend optreden en was hij net een stap te laat om de Rodeho van de 1-0 af te houden. Het protest aan het adres van de scheidsrechter leverde niks op.
De sfeer in het veld werd hierdoor alsmaar grimmiger. Verscheidene spelers moesten het daarna ontgelden, waaronder Renier, die een flinke charge te verduren kreeg. Gelukkig kon iedereen verder.

In de slotfase claimde Jeroen nog recht te hebben op een penalty. Hij kreeg deze echter niet, waarna er ook geen kansen op de gelijkmaker meer kwamen. Hierdoor sluit Zuiderburen II de competitie af op plaats 9, met slechts 11 punten. Het afsluitende feestje in de kantine van 'Rosolo' was er echter niet minder gezellig om. Overigens krijgt Zuiderbruen II een kleine kans op revanche op 'de Rodeho'. Over anderhalve week spelen beide teams namelijk een vriendschappelijke pot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *