Zuiderburen I verslaat de kampioen

Trainingsbal

De Zuiderburen hebben er in de laatste wedstrijd van het seizoen (afgelopen zaterdag) voor gezorgd dat 'de Stampers' niet ongeslagen de competitie afsloten. De Zuiderburen gingen er mee een 1-0 overwinning vandoor. Daar zag het er voor het begin niet naar uit.

Er waren weer verschillende afmeldingen en blessures maar Wim zorgde ervoor dat er toch met 11 spelers aangevangen kon worden. Bij Zuiderburen I speelde Dennis in deze avondwedstrijd een keer als laatste man, wat zeer goed uitviel. Hij straalde rust en zekerheid uit wat het hele elftal ten goede kwam.

De geel-roden begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd en zette 'de Stampers' goed onder druk. De kampioen speelde slordig en te gehaast om de Zuiderburen te kunnen verontrusten. De eerste kansen waren dan ook voor de kampioen van vorig seizoen. Zo kwam Tommy net te kort om een voorzet van Mark binnen te glijden en had een schot van Jan ook net niet genoeg kracht.

Toch zou Zuiderburen I na een kwartierje op voorsprong komen. Na een overtreding op Tommy mocht Martien een vrije trap nemen. Hij plaatste de bal, als vanouds precies op het hoofd van Eric Cox, die de bal (ook als vanouds) goed binnen kopte. De Zuiderburen bleven daarna goed doordrukken en het was wachten op de volgende goal. Maar de keeper van 'de Stampers', die zijn laatste wedstrijd speelde, groeide in de wedstrijd. Zo kwamen Tommy en Jannes alleen voor de keeper, maar konden niet scoren.

Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde en bleven de kansen maar komen. Maar voornoemde voorhoedespelers konden ook in deze fase de score niet verhogen toen ze wederom oog-in-oog kwamen te staan met de keeper.
Het laatste kwartier kwam Bas de goedspelende Wim vervangen. Bas zou verantwoordelijk zijn voor de grootste kans van de Zuiderburen. Nadat hij onreglementair was gestuit in het zestienmetergebied kregen de Zuiderburen een strafschop. Maar ook deze buitenkans was niet aan de Zuiderburen besteed, want Dennis schoot de bal langs.

Toch zouden de Zuiderburen de overwinning over de streep trekken, waardoor het seizoen toch goed eindigde. In de eindstand werd de 4de plaats behaald. Volgend jaar is de titel weer de doelstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *