Zuiderburen II verzuimt 3 punten mee te nemen

Twee ballen

Na talloze voetballoze zondagen konden de buurtvoetballers gister weer aan de bak. Zuiderburen II hervatte de competitie met een partij tegen 'den Driesprong' en moest genoegen nemen met een puntendeling zo bleek na afloop. Het begin was nochtans veelbelovend.

De roodhemden begonnen aanvallend en dit resulteerde na 7 minuten in de 1-0. Maarten verlegde, net over de middenlijn knap het spel naar links waar Harm de diepte opzocht. Harm op zijn beurt ging om de uitkomende doelman heen en trok de bal voor. Bij de 2e paal hoefde Jan Dirkx alleen nog het laatste zetje te geven. Zoals vaker dit seizoen toonden de 2 spitsen aan elkaar goed aan te voelen.

De eerste helft speelde zich vervolgens voornamelijk op het middenveld af. 'Den Driesprong' ontbeerde een puntspeler die de bal vast kon houden en als men door dreigde te breken was Mark altijd paraat om het gevaar te neutraliseren. De Zuiderburen leken erop te vertrouwen dat die tweede goal wel zou vallen. De echte scherpte leek er alleen niet altijd te zijn. Met regelmaat werd er door menigeen sloridig omgesprongen met de kansen. De beide keepers werde dan ook niet echt op de proef gesteld.

Na de rust bracht 'den Driesprong' wat meer stootkracht in de voorhoede. Na een klein offensiefje afgewend te hebben brak er halverwege de tweede helft een fase aan waarin met name Harm voor het nodige gevaar zorgde. Hij ontpopte zich als kwelgeest voor de defensie en toonde duidelijk de wil om te winnen. Helaas stond zijn vizier niet helemaal op scherp toen hij een keer verlost was van zijn bewaker. Hij stormde alleen op de keeper af en trachtte deze in de korte hoek te verschalken, maar faalde hierin.

Iets later was ook Frans dichtbij de 2-0 na een corner van Harm. Zijn kopbal bij de eerste paal belandde jammerlijk op de dwarsligger. Hierdoor bleef de marge slechts 1 doelpunt.

In de slotfase sloeg uiteindelijk het noodlot voor Zuiderburen II toe. Een voorzet vanaf links ging over de goed spelende Mark Bogaerts heen en werd door een 'Driesprong'-middenvelder van dichtbij tegendraads binnengekopt. Een flinke deceptie voor ierdereen die Zuiderburen gezind was, zeker omdat ook Zuiderburen I al eerder op de dag in de slotfase punten weggaf. Komende zondag speelt Zuiderburen II, als het weer het toelaat, tegen 'de Valk'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *