Zuiderburen komen met z’n 9-en net te kort

Trainingsbal

Na een aantal weken van afgelastingen mochten de Zuiderburen zondag eindelijk weer eens de wei in. En ze konden meteen vol aan de bak aangezien de koploper, 'het Bronneke', de tegenstander was. Het zou op voorhand al een moeilijke wedstrijd worden omdat Hans door afmeldingen en blessures maar net 11 spelers tot z'n beschikking had.

Daar kwam nog bij dat Harm (voor de 5de keer!!) en Tommy niet op kwamen dagen zodat de wedstrijd met 9 spelers begonnen werd! Gelukkig kwam (de 's morgens nog opgetrommelde) Hans Ansems de Zuiderburen nog een beetje uit de brand helpen waardoor we na 10 minuten spelen toch al weer 10 spelers hadden.

Toch kon Zuiderburen I 'het Bronneke' goed verweer blijven bieden, doordat iedereen keikard bleef werken en de vijandelijke spitsen geen ruimte kregen om akties te kunnen maken. De geelhemden konden niet veel meer doen dan tegenhouden en 'het Bronnneke' bleef het proberen met vooral afstandschoten. Maar die mistten precisie en konden Cees niet verontrusten.

De spits van 'het Bronneke' kreeg na 20 minuten de uitgelezen kans om de score te openen. Hij kwam alleen voor Cees, maar twijfelde tussen meteen uithalen of toch nog doorlopen richting de goal. Hij koos voor het laatste en toen hij alsnog schoot kon Cees nog net met zijn voet de bal langstikken.

De Zuiderburen kregen net voor rust een tegenslag te verwerken. Martien, die zijn tegenstander in de tang had, moest geblesseerd het veld verlaten, zodat men weer met z'n 9-en verder moest.
Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde: 'het Bronneke' aanvallen en de Zuiderburen maar tegenhouden. Maar ook nu werden de meeste aanvallen slordig uitgespeeld. De Zuiderburen konden zelfs een paar keer counteren, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. De 'Bronneke'-voorwaartsen kregen steeds meer kansen, maar de bal wou er maar niet in.

Naarmate de wedstrijd steeds meer tegen het einde liep, begon Zuiderburen I meer en meer te geloven dat een gelijkspel haalbaar was. Dat Ron een bijna zeker doelpunt op spectaculaire wijze voorkwam door via de onderkant van de lat de bal uit te verdedigen, versterkte dit geloof alleen maar. De aanvoerder van de ranglijst kon maar geen gaatje vinden in de geel-rode-muur.

Tot 2 minuten voor tijd. Na een goede voorzet vanaf links, kwam hun middenvelder goed voor z'n tegenstander en kopte de bal onhoudbaar binnen en zette zo de 1-0 op het scorebord. De manschappen van de Zuiderburen probeerden daarna nog met een alles-of-niets poging om de gelijkmaker te forceren, maar men was moe gespeeld en kon het verlies niet meer voorkomen.
Toch verdienen ze compliment omdat ze (bijna de hele wedstrijd) met 9 man 'het Bronneke', goed tegenstand hebben kunnen bieden door allemaal hard te werken en veel strijd te leveren. Hopelijk is die strijd er volgende week ook weer, want dan zijn 'de Stampers' de tegenstander!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *