Zuiderburen II weet te winnen van Zuiderburen I

Twee ballen

Voorafgaand aan het vriendschappelijke duel tussen Zuiderburen I en II, dat gistermorgen ingelast was, had menig speler zijn twijfels omtrent de beslissing van het overkoepelend bestuur om de hele competitieronde op te schuiven i.v.m. de weersomstandigheden.

Het zag er op zaterdagmiddag toen deze beslissing genomen werd ook nog goed uit, maar gistermorgen bleek dat deze beslissing geheel terecht genomen was, wat het Driesprongveld betreft. De ondergrond was hard en de kans op blessures was redelijk groot, zeker als er voor de competitie gevoetbald zou worden. Toch gingen Zuiderburen I en II om 11 uur van start voor een vriendschappelijke partij.

Zuiderburen II kende een erg flitsende start. Binnen 5 minuten kwam het team op een 0-2 voorsprong, dankzij de lichtvoetige Renier, die beide doelpunten voor z'n rekening nam. Beide malen werd het centrum van de verdediging eenvoudig in de luren gelegd.
Enige tijd later kon Zuiderburen I iets terugdoen. Een harde schuiver van Frank vanaf 18 meter kon door Willem niet klem gepakt worden, waarna Eric geheel vrijstaand de rebound in het lege doel kon plaatsen. Waar Eric hier de gevierde man was, was hij een minuut later juist de geplaagde man.

De aanval van Zuiderburen II die volgde vanaf de aftrap, werd besloten met een eigen doelpunt van Eric. Hij schampte een voorzet van John vanaf de rechterflank, waardoor de bal bij de tweede paal binnenviel. Na deze overweldigende beginfase bleef Zuiderburen II het betere van het spel hebben. Zuiderburen I had moeite om het spel te maken op de harde ondergrond.

Hoewel team II nog nooit van het eerste gewonnen had, kwam het zelfs op een comfortabele en ongekende 4-1 voorsprong. Een diepe bal, die achter dreigde te gaan, werd erg knap door de goed spelende Harm Corstiaans teruggelegd, waarna debutant Rick vrij binnen kon tikken. Tot aan de rust bleef de 4-1 staan.

Na rust drong Zuiderburen I meer aan en kreeg het meer controle over de wedstrijd. Toch kon het niet meer scoren in de tweede 35 minuten. Dat de eindstand toch 4-2 werd was te danken aan Jan Vosters, die met een boogbal Willem passeerde. Als het weer het toelaat kan Zuiderburen II aanstaande zondag de competitie hervatten tegen 'de Valk'. Hopelijk kunnen de spelers profijt trekken uit het wedstrijdritme wat ze opgebouwd hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *