Zuiderburen II weet voorsprong niet te handhaven

Twee ballen

Voor de derde keer in dit seizoen stond afgelopen zondag de 'derby' Zuiderburen I-Zuiderburen II op het programma. In de competitie was Zuiderburen I dit jaar de baas over team II, maar in een vriendschappelijk duel in het begin van deze jaargang ging Zuiderburen II enigszins verrassend met de winst aan de haal.

In de aanvangsfase van deze wedstrijd had Zuiderburen II ook het betere van het spel. Gedreven door prestige, stoorde het vroegtijdig de opbouw van Zuiderburen I, waardoor er onrust ontstond in het team, dat startte met Frank op de bank en ook Dennis is nog altijd niet inzetbaar vanwege zijn blessure.

Na een kwartier werd het evenwicht in het veld hersteld en werden de onderlinge duels feller. Toch veranderde er tot aan de rust niks aan de score. Na rust werd de wedstrijd voor het publiek een stuk boeiender. Frank kwam voor Zuiderburen I in het veld en Zuiderburen II liet dezelfde 11 staan als voor de rust. De onberekenbare Frank toonde met regelmaat zijn klasse, maar hij werd telkens op de huid gezeten door Michael.

Het was uitgerekend laatstgenoemde die aan de basis stond van de voorsprong van Zuiderburen II. Hij zocht goed de ruimte op die voor hem lag, passeerde op snelheid een verdediger en gaf met buitenkant voet de bal op de voor het doel staande Toon, die alleen nog maar binnen hoefde te tikken.

Even later volgde ook nog de 2-0, hoewel dit niet geheel in verhouding stond tot het spelbeeld. Dit doelpunt kwam tot stand na een actie in de kleine ruimte van specialist Renier, die met een slim balletje spits John vrijspeelde en hij wist wel raad met deze opgelegde kans. Deze tussenstand was voor beide teams wellicht verassend te noemen, maar Zuiderburen I kan het zichzelf aanrekenen dat het de kansen zo makkelijk weggaf.

Gelukkig voor de 'geel-roden' waren er nog een twintigtal minuten om iets aan de achterstand te doen. Nadat de uitstekend keepende Ruud eerst een kans van Marco neutraliseerde, moest hij 5 minuten later het antwoord schuldig blijven op een schot van Frank, die zijn directe tegenstander na een inworp aftroefde. Het geloof dat het team hier niet hoefde te verliezen nam toe en op 5 minuten van het einde kwam dan ook de verdiende gelijkmaker.
Met een bekeken afstandschot van Jannes werd de eindstand op 2-2 bepaald. Aanstaande zondag wacht Zuiderburen II het altijd lastige team van 'de Haoverekkers'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *