Zuiderburen komen goed weg

Op tweede Paasdag konden de Zuiderburen zich tegen het elftal van de Red Coral revancheren voor de blamage van eerder dit seizoen (2-1 verlies). De Zuiderburen konden op het slechte veld van de Bruintjes het spel niet maken. De hitte zorgde ervoor dat de Zuiderburen mee gingen in het lage tempo van de Red Coral.

In de eerste helft werden er, door beide teams, nauwelijks kansen gecreerd. De Zuiderburen controleerde de wedstrijd maar waren niet bij machte om de Red kapot te spelen. Als er al een keer een aanval tot stand kwam werd er meestal voor de moeilijke weg door het midden gekozen terwijl de ruimte juist aan de zijkanten lag.

Na de thee veranderde er weinig aan het spelbeeld, de Zuiderburen waren het meest in balbezit maar de beste kansen waren voor de Red. Een scherp uitgevoerde counter van de Red kon met maar net voor de doellijn worden gekeerd door gelegenheidsdoelman Peer Tijssen. Bij een volgende counter moest de lat redding brengen toen een afzwaaiende voorzet een schot werd.

De Zuiderburen konden de rode muur niet slechten en de wedstrijd dreigde te eindigen zoals die begonnen was. Totdat Eric Bel, vijf minuten voor tijd, met een schot vanaf de zestien de keeper wist te kloppen. De opluchting was groot aan de kant van de Zuiderburen, die in de resterende tijd nog een penalty kregen die, met enig geluk, benut werd door Adrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *