Zuiderburen tellen weer mee

De reeks van verliespartijen is eindelijk beeindigd na een overwinning op 'de Valk'. Vooraf was al duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zouden zijn. Er was immers dit seizoen al twee keer gelijk gespeeld tegen deze opponent.

Gelukkig was het geluk dit keer aan de zijde van de Zuiderburen, hoewel gezegd moet worden dat de overwinning ook wel verdiend was op basis van het spel. Met Peer Tijssen voor de verandering in de achterhoede begonnen de Zuiderburen aan de opgave. In diezelfde achterhoede schitterde Leon door afwezigheid, zonder dat hij zich afgemeld had.

Na een kwartier in de eerste helf kregen de Zuiderburen de grootste kans om op een 1-0 voorsprong te komen. Renier faalde echter jammerlijk door vanaf de penaltystip te missen. Toch had de defensie de grootste problemen met Renier, die telkens goed weg wist te lopen van zijn directe bewaker. Na de gemiste penalty kreeg Frans nog een aardige kans, maar deze werd ook niet benut.
Achterin werd onder leiding van Peer Tijssen ook weinig weggegeven. In de tweede helft brak Michel de wedstijd open door op de as van het veld goed op te rukken en met een afstandschot de keeper te passeren. Een poos hielden de Zuiderburen deze voorsprong vast, maar na een wissel van 'de Valk' leek de hoop op een overwinning weggevaagd te worden. Het eerste balcontact van de ingebrachte man viel heel fortuinlijk achter Cees in het doel.

De Zuiderburen bleven echter knokken en het was twee minuten later Eric Bel die op aangeven van invaller Tommy voor de 2-1 overwinning zorgde. Volgende week volgt de confrontatie met 'de Bimt' waartegen de eerste wedstrijd van het seizoen werd gewonnen. Wellicht is met de overwinning van vandaag de spirit terug in het team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *