Zuiderburentoernooi in 2022? Wie is er niet aan toe?

Trainingsbal

De afgelopen 2 jaar heeft Corona ons ervan weerhouden het befaamde Zuiderburentoernooi te organiseren. In 2022 moet het er toch eindelijk weer eens van komen. Wij gaan er vol voor; om precies te zijn op 26 mei. Dat lijkt nog een eind weg, maar de voorbereidingen zijn inmiddels van start gegaan. Dat betekent ook dat de inschrijftermijn voor de editie van 2022 snel open gaat. Onze trouwe volgers hebben het vast al opgemerkt via de social media: vanaf 1 februari kun je jouw team inschrijven.

In 2022 gaan we voor 48 teams

De laatste keer dat ons toernooi plaatsvond, was in 2019. Destijds telde het deelnemersveld 40 teams, waarvan 24 heren- en 16 damesteams. Het idee om op te schalen naar 48 teams was er al in 2020, maar die plannen moesten noodgedwongen in de ijskast door de welbekende reden. Dit jaar gaan we er dan toch echt voor. De uitbreiding van het aantal teams, betekent vooral goed nieuws voor de dames. Het damestoernooi zal voortaan ook uit 24 teams bestaan.

Waar voor je (inschrijf)geld

Deelname aan het Zuiderburentoernooi kost slechts €30,- per team. Dit is een laag bedrag als je het vergelijkt met andere voetbaltoernooien in de regio. Dit sluit naadloos aan bij de laagdrempeligheid die we nastreven binnen onze club. We organiseren een toernooi voor iedereen die van voetbal en gezelligheid houdt. We kiezen er bewust voor dat alle deelnemende teams evenveel speeltijd krijgen. Zowel de dames- als de herenteams spelen 6 wedstrijden. Aansluitend zal ook in 2022 weer een grandioze feestavond plaatsvinden.

Ben jij van de partij op 26 mei?

Zoals je waarschijnlijk weet vindt het Zuiderburentoernooi altijd plaats op Hemelvaartsdag. In 2022 valt deze dag op donderdag 26 mei. Zoals in de eerste alinea gemeld, gaat de inschrijftermijn echter al eerder open. Om precies te zijn aanstaande dinsdag (1 februari). De geschiedenis leert ons dat het wel eens heel snel kan gaan met de inschrijvingen. Dat alle plaatsen binnen enkele minuten vergeven waren, is eerder regel dan uitzondering geweest.

De vraag is of Corona impact heeft op de populariteit van het Zuiderburentoernooi. Wij gaan er vanuit dat iedereen wel weer behoefte heeft aan de gezelligheid van ons toernooi. We willen geïnteresseerden daarom als tip meegeven op 1 februari toch maar om 0:00 uur paraat te staan om je team aan te melden. Des te groter is de kans dat jouw team erbij is op 26 mei aanstaande.

Fc Eenul en Kaas zijn al verzekerd van deelname

Door de Coronaperikelen mogen de spelers van Fc Eenul en Kaas zich al ruim 2,5 jaar regerend kampioen van het Zuiderburentoernooi noemen. Deze teams wisten in 2019 respectievelijk het heren- en damestoernooi te winnen. Hierdoor zijn zij ook verzekerd van deelname in 2022. Zo kunnen zij hun titel ook verdedigen. Maar zijn de krachtsverhoudingen onveranderd of zijn er kapers op de kust? We gaan het zien op Hemelvaartsdag in Arendonk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *