Zuiderburentoernooi was als vanouds mooi

Winnaars Zuiderburentoernooi 2022 heren: Rooie wolf

Het was even wennen en wat meer logistiek geregel vooraf: het Zuiderburentoernooi op sportpark Den Hoek. Afgelopen Hemelvaartsdag ging het befaamde toernooi, na 2 jaren afwezigheid, weer door. De vertrouwde locatie in Arendonk werd ingeruild voor het sportpark in Reusel.

Zuiderburentoernooi grootser dan ooit tevoren

Bij het inschrijven van de teams, eerder dit jaar, bleek al dat het toernooi niet ingeboet had aan populariteit. De al in 2020 geplande upgrade van 40 naar 48 teams werd dan ook, met 2 jaar vertraging alsnog doorgevoerd. Hiermee beleefden zowel 24 heren- als 24 damesteams een dag lang voetbalplezier, afgelopen donderdag. Ook het assortiment aan eten was ruimer dan ooit met naast friet en snacks ook diverse luxe broodjes, mede mogelijk gemaakt door café-zaal de Koster.

Om 9:45u trapten de eerste teams af voor de openingswedstrijden bij een temperatuur van zo’n 16 graden. “Het weer was ons, zoals zo vaak gunstig gezind”, vertelt Michel van de Spijker, als lid van de toernooicommissie nauw betrokken bij de organisatie van het evenement. “Nauwelijks een spatje regen en met regelmaat de zon op onze bol; beter kun je het niet treffen bij een voetbaltoernooi.”

Veel volk bij het Zuiderburentoernooi

Gedurende de dag werden er in totaal 144 wedstrijden afgewerkt. Rond 17:15 waren de finales gespeeld en de winnaars dus bekend.

Hapert dames en Rooie wolf aan de haal met de schaal

Hoewel plezier altijd het uitganspunt is bij v.v. de Zuiderburen, werden de finales gespeeld op het scherpst van de snede, zag ook bestuurslid Ben van der Heijden. Hij was als 1 van de 20 scheidsrechters actief op het Zuiderburentoernooi. Samen met zijn collega’s heeft hij de wedstrijden in goede banen geleid.

 

De finale bij de dames ging tussen Hapert dames en Gratis wijn, dat in 2018 het toernooi op haar naam schreef. De Hapertse dames trokken dit keer overtuigend met een 4-0 overwinning aan het langste eind en mochten zodoende voor het eerst de felbegeerde schaal omhoog houden.
Bij de heren was de finale een heuse prestigestrijd. Hoofdrolspelers in dit schouwspel waren de Loonse heren van Rooie Wolf en Jooheejoohoo. Eerstgenoemde ging uiteindelijk net als 5 jaar geleden met de eer strijken. Ze wonnen de finale met 2-0

Winnaars Zuiderburentoernooi 2022 heren: Rooie wolf

Zuiderburentoernooi maakt naam waar

Nadat de formaliteiten van de prijsuitreiking en de tombola achter rug waren barstte het feest los in de feesttent. Van de strijd op het veld was niks meer te merken en alle teams verbroederden. De tent zat lekker vol, het bier vloeide rijkelijk en dj-act The Allstarz zweepte de feestgangers nog eens extra op met een fameuze set. Dit is wat het toernooi voor veel deelnemers zo mooi maakt. Die vrije dag na Hemelvaart kan daarbij ook wel eens een rol spelen…

“We kunnen terugkijken op een meer dan geslaagde editie”, aldus Frans Jansen, voorzitter van v.v. de Zuiderburen. “Dit was weer reclame voor het voetbal! Niet dat het technisch altijd even gestroomlijnd was, maar bourgondisch hoogstaand voetbal werd er zeker gespeeld.” “En dat is waar we als club voor staan”, meldt Frans.

Succes mede mogelijk door vrijwilligers en sponsors

Vele vrijwilligers hebben hun steentje bijgedragen aan toernooi, zei het in de organisatiue vooraf, de opbouw, bemannen van de bar, wedstrijden leiden, de afbouw of andere werkzaamheden. Hierbij spreken we onze dank uit naar iedereen die op wat voor manier dan ook bijgedragen heeft aan het succes. Een bijzonder woord van dank gaat uit naar de sponsors voor hun steun:

sponsors Zuiderburentoernooi 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *