2-0 verlies tegen de Rodeho kost Zuiderburen I de aansluiting

Trainingsbal

Zuiderburen 1 stond zondag jl. tegenover 'de Rodeho' op hun veld. Deze morgen staat er uitzonderlijk veel wind zodat menig speler er op voorhand vanuit ging dat dit duel wel afgelast zou worden maar dit bleek niet het geval. De eerste helft begonnen de geel-rood hemden met een volle tegenwind.

Er werd meteen een druk opgebouwd op de formatie van 'de Rodeho' maar erdoor komen lukte niet. Het wegwerken vanuit hun defensie was vrij eenvoudig omdat de wind bij elke bal een flinke zet meegaf. Er werd vanuit Zuiderburen zijde slecht met de bal omgegaan; hoge ballen vielen niet in te schatten, maar de bal over de grond kwam ook vaak slecht aan.

In de eerste helft vallen er nauwelijks grote kansen voor beide teams. De grootste kansen komen echter van de tegenstander. Een te ver doorgeschoten bal is voor keeper Harm makkelijk te pakken, vervolgens wacht hij omdat Dennis zijn schoen aan het strikken is. Omdat Harm de bal niet te lang vast mag houden legt hij hem op de grond en pakt hem vervolgens weer op wat niet reglementair is.
Het gevolg is een vrije trap in het zestienmetergebied. Deze inzet gaat over.

Toch komt de tegenstander halverwege de eerste helft alsnog op voorsprong. 'De Rodeho' krijgt van grote afstand een vrije trap, deze bal valt met hulp van de wind buiten bereik van Harm in de bovenhoek. 1-0 is de ruststand.

In de tweede helft krijgen we de wind mee en dat blijkt te werken; nauwelijks komt onze defensie nog in de problemen zodat met name Paul, Roel en Nick mee door konden schuiven op jacht naar onze openingstreffer. 'De Rodeho' kon niet anders dan met grote getale terugzakken en maar gokken op de counter. Omdat ze met zoveel mensen verdedigen krijgen de Zuiderburen mannen het niet voor elkaar om dit volledig uit te spelen.

Enkele afstandsschoten van Roel treffen het doel niet en de jarige Jurgen heeft twee mooie afstandschoten maar deze gaan er niet in, met complimenten aan de keeper. Een voorzet op Teun kan worden binnengelopen maar deze raakt de bal met lichaam en hand dus terecht afgekeurd. Ook Marco mist zijn kans.

De beslissende uitbraak van 'de Rodeho' in de slotfase gooit de wedstrijd in het slop. Slecht combinatie spel vanuit Eric op Paul levert de spits een onderschepping op. Die haalt vervolgens hard uit en onze keeper is voor de tweede keer verrast. Het veld wordt afgetreden met een 2-0 verlies.

We feliciteren Zuiderburen II in ieder geval met hun eerste punt maar voor ons is dit verlies pijnlijk. Volgende week staat 'de Driesprong' op het lijstje, voor de derde keer dit seizoen. We zullen er weer aan moeten werken om de draad op te pakken zodat we alsnog op de ranglijst stijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *