Onverwachte zege voor Zuiderburen I

Trainingsbal

Gistermorgen trof Zuiderburen I 'het Bronneke' voor het tweede bekerduel. Voorafgaand aan deze wedstrijd bleek er weer een tekort te zijn aan spelers. Zo moesten we Paul, Marco en Ron missen door een blessure en ook Martijn, Rob en Ad zijn nog altijd herstellende. Daardoor werd er weer beroep gedaan op verdediger Wim.

Tommy en Joost konden het excuus van een blessure niet aandragen, maar zij bleken bij het eerste fluitsignaal toch niet aanwezig te zijn. Daarentegen was Berry er onverwachts toch ondanks dat hij zich eerder afmeldde voor deze wedstrijd. Gelukkig 11 man om te starten en Paul pakt als twaalfde man de vlag beet.

Omdat we vaste verdedigers missen mag Helm zijn debuut als voorstopper maken en deze rol vervult hij perfect. Roel zakt een plaatsje terug als laatste man maar en ook dat is voor de multifunctionele speler geen probleem. Zoals verwacht pakt 'het Bronneke' het heft in handen om te voetballen en de score te openen. Zuiderburen I gaat met Jannes in de spits gokken op de counter.

Het woord is aan 'het Bronneke' maar i.p.v. de Zuiderburen uit te tikken zoeken ze vaak de lange bal waar Roel altijd het antwoord op heeft. Na een kwartier voetballen krijgt Zuiderburen I de eerste kans. Door het goed doorjagen van Jannes op de laatste man wil deze de bal terugspelen op de keeper maar niet hard genoeg. Jannes onderschept, passeert de uitkomende keeper en kan binnentikken. 1-0 in het voordeel van geel-rood. Eigenlijk was dit ook meteen de enige echte grote kans voor de Zuiderburen manschappen in de eerste helft.

Aan de andere kant heeft Cees wel verscheidene reddingen nodig om de voorsprong vast te houden. Zo pakt hij een bal knap uit de verre hoek en parreert hij ook vele afstandsschoten. Met een voorsprong gaat Zuiderburen I de rust in.

In de tweede helft zijn de Zuiderburen niet meteen wakker en dat wordt meteen afgestraft door de tegenpartij. Een bal belandt in ons strafschopgebied en de verdediging krijgt deze niet weggewerkt; Hier weet invaller Ronnie (Bronneke) wel raad mee en hij schiet de bal dan ook tegen de touwen; Cees helaas kansloos.

'Het Bronneke' neemt hier geen genoegen mee en gaat op zoek naar de overwinning. Het geluk is niet aan hun zijde zo raakt men met een afstandsschot de buitenzijde van de paal en een corner wordt op het nippertje weggewerkt. Voor de rest van hun kansen zijn wij Cees wederom dankbaar. Nog eenmaal bokst hij de bal goed weg en weet ons in de wedstrijd te houden.

Aan de zijde van de Zuiderburen is het een fase later Eric die mee inschuift en de bal krijgt aangespeeld van Jannes. Eric kan alleen op de goal af en Jannes loopt links vrij mee. Eric bediend Jannes de bal en de spits schiet vrij binnen. Er wordt niet gevlagd aan de kant van 'het Bronneke' maar toch meent de arbiter dat het offside is.

Nog een kans voor Eric ontstaat na het wederom goed inschuiven maar hierbij wordt hij in de rug gelopen. Twijfel voor een penalty maar de arbiter geeft hem niet. Teun en Jannes proberen het nog met een afstandsschot maar deze belandde niet in het net.

In de slotfase probeert ook Dennis het met een afstandsschot; De bal is niet hard maar de keeper duikt er overheen, dus toch 2-1. Dit weten we vast te houden tot het eindsignaal dus een onverwacht overwinning. Volgende week speelden we vriendschappelijk maar deze wedstrijd annuleren we omdat we al veel (half) geblesseerde spelers hebben en dat deze nu mooi tijd krijgen om aan te sterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *