Met de betere mogelijkheden toch weer verlies

Trainingsbal

Afgelopen zondag traden we voor een derde maal aan tegen 'den Driesprong'; twee maal eerder werd er een overwinning uitgesleept, een derde is helaas niet gelukt. Met een sterk elftal inclusief comeback Rob van Boerkes werd er gestart. Voorafgaand aan deze partij gaf laatste man Ron aan niet fit te zijn en hij heeft als twaalfde de vlag in handen gepakt.

Bij aftrap van de wedstrijd is er nog een twijfelend Zuiderburen elftal maar het hersteld zich vrij snel naar een vaste formatie. Deze wil de controle pakken over de wedstrijd en pakt deze ook in het eerste deel van de wedstrijd. Er ontstaan wat kleine mogelijkheden en pakt al een enkele corner mee maar scoort nog niet.

Toch valt de openingstreffer vroeg in het voordeel van ons na een weggewerkte corner krijgt middenvelder Jurgen de bal; hij ziet collega middenvelder dennis vrij voor de goal staan en met een perfecte voorzet kan deze op zijn beurt vrij binnen koppen. 1-0 maar dat is voor korte duur.

Een verre bal valt precies op de spits van de tegenstander die de bal eigenlijk niet vol raakt maar hij rolt met wat geluk nog in de verre hoek: 1-1. Nu kan de Zuiderburen formatie weer opnieuw beginnen. Er komt van middenvelder Eric een pass naar voren waar Jannes buitenspel staat maar hij weet dit en geeft zelf aan niet aan het spel deel te nemen zodat rechtshalf Rob met zijn snelheid de bal kan aannemen.
De vlagger van 'den Driessprong' vlagt in eerste instantie maar corrigeert zichzelf. Toch fluit de arbiter Robs kans onterecht af. Een domper, want hij kon alleen op de keeper af. Ook de arbiter verontschuldigt zichzelf maar daar kopen wij helaas niks voor.

Het spel gaat verder en de geel-roden krijgen met nog meer tegenslag te maken; Spits Jannes moet noodgedwongen het veld verlaten met een blessure en de 1-2 valt in het nadeel van Zuiderburen I. Een opkomende middenvelder kan net niet meer achterhaald worden door Dennis en deze kan Cees passeren.

De volgende actie is weer meteen een goal Dennis heeft de bal op het middenveld en ziet Marco de loopactie naar rechts maken. Hij weet de aanvaller te bereiken en deze werkt koelbloedig af: 2-2.
Toch wordt het voor rust nog 3-2 voor de thuisploeg. Een middenvelder van hun kan vanuit de draai op goal schieten en met wat geluk valt de bal precies goed en is Cees voor de derde keer geklopt.

Na rust komt Teun voor Rob in het veld deze krijgt vrijwel meteen een goede kans. De voorzet van Roel valt bij de tweede paal en Teun kan deze binnenschuiven maar wonderbaarlijk krijgt hij hem aan de verkeerde kant van de paal. In de tweede helft is het betere voetbal voor de tegenstander maar ze creëren weinig kansen. De Zuiderburen zijn daarentegen gehaast en spelen veel op de lange bal.

Toch zijn de betere kansen aan onze kant; Marco schiet net langs, Teun komt alleen voor de keeper maar deze kiest de goede hoek en houdt hen op de been. Ook Paul komt nog in scoringspositie maar ook zijn bal gaat net langs.
Toch komt de gelijkmaker een voorzet van rechts wordt gemist door onze spitsen en hun verdediging en komt voor de voeten van Tommy deze schiet hem in de lange hoek. Echter meent hun vlagger dat deze buitenspel stond, tot verbazing van onze toeschouwers en eigen spelers maar de arbiter volgt het signaal.

Op het eind leek de nederlaag nog erger te worden. De spits van hun loopt zich vrij met een goede loopactie en deze kan vrij op de keeper afgaan met nog een medespeler langs hem. Wanneer deze besluit de bal af te spelen komt er een moment waar Nick nog op tijd in kan grijpen en de bal weg kan schieten.

Een 3-2 verlies in een mooie wedstrijd waar we helaas benadeeld zijn door verkeerde beslissingen van grens- en scheidsrechter. Volgende week mogen we aantreden tegen het team van 'de Bruintjes'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *