5-1 overwinning door goed voetbal

Trainingsbal

Ondanks het gemis van spelverdeler Rob heeft Zuiderburen I, zondag 7 december, een goede wedstrijd gespeeld. Hetzij dat de training haar vruchten begint af te werpen, of hetzij dat dit keer alles iets beter op haar plaats viel. Zuiderburen I had vanaf het begin geen enkele moeite met haar tegenstander de 'Rodeho'.

Van meet af aan opende Zuiderburen I de aanval. Dit leidde vrijwel direct tot – goede – kansen. De spitsen van Zuiderburen I hadden helaas het vizier nog niet op scherp staan. Afijn; de eerste goal ontstond wanneer Jannes diepte zocht, en werd opgemerkt door Ron. De pass van laatstgenoemde was op maat en werd door Jannes droog binnengeschoven 1-0.

Een 2-0 had op naam van Marco mogen komen wanneer hij 4 minuten later een intikker over zijn schoen liet rollen. Goed voetbal, maar nog onvoldoende in de afronding bleek de eerste helft typerend te zijn voor Zuiderburen I.
Toch mocht de 2-0 nog voor rust vallen. Dennis liep zichzelf vrij tussen de verdediging van de opponent. Na een mooie combinatie werd Dennis gevonden en kon evenals de maker van de eerste goal makkelijk afronden.

Eenieder die gescoord had werd gewisseld, en maakte plaats voor Mark en Tommy. Vrijwel direct vertroebelde het spelbeeld en even leek 'de Rodeho' gevaar te kunnen stichten. Dit werd echter goed opgevangen door de uitstekend spelende verdediging.

De 3-0 werd dan ook terecht gescoord door een Zuiderburenspeler. Eric Cox, die overigens een dijk van een wedstrijd speelde, werd gevonden door Marco. Eric stond paraat en schoot de 3e tegen de touwen. Of het tegendoelpunt de 3-1 of 4-1 betekende is uw verslaggever even ontschoten, maar het was zeker geen punt om lang bij stil te staan. Een diagonaal schot op goal schampte een Zuiderburenverdediger, waardoor keeper Cees verrast werd. Deze kleine tegenslag weerhield de Zuiderburen er echter niet van om de score verder uit te bouwen.

Spits Marco had tot 15 minuten voor tijd maar weinig geluk in de afronding. Deze normaliter trefzekere spits hongerde echter naar een goal. Dit keer pikte Marco een lange bal van Erik Lemmens op en verhief deze pass op een schitterende wijze tot een assist 4-1.
Ook invaller Tommy werd tegen het eind van de wedstrijd beloond voor zijn harde werken en maakte de 5-1. Volgende week speelt Zuiderburen I om half 10 tegen de nog competitie-ongeslagen 'Stampers'. Hier zal Zuiderburen I een hele kluif aan hebben, maar bij winst loopt Zuiderburen I 3 punten in op de koploper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *