Zesklapper van de Valk frustreert Zuiderburen II

Twee ballen

Na twee voetbalvrije weken, vanwege afgelastingen werd de competitie afgelopen zondag weer hervat. Voor Zuiderburen II gebeurde dit met de confrontatie met kampioenspretendent 'De Valk' op het 'Rodeho'-veld. Al gauw bleek ook deze tegenstander een maatje te groot voor Zuiderburen II.

In de beginfase hield de verdediging van de Zuiderburen nog aardig stand, maar toch liep 'de Valk' in de eerste 35 minuten uit naar een 2-0 voorsprong. De eerste tegengoal kwam voort uit een corner. De spits van 'de Valk' kwam goed voor z'n man en mocht van dichtbij de bal tegen de netten duwen.

De 2-0 ontstond na balverlies halverwege de eigen helft. De bal werd snel diagonaal diep gespeeld en daarmee was de defensie voor de tweede keer gezien. Behalve deze twee tegendoelpunten was het uitvallen van Michael (na een flinke charge, bij een 0-0 stand) een aderlating, want hij onttrekt zich dit seizoen met regelmaat aan het matige spel. Toen snel na rust een penalty benut werd na een niet al te slimme overtreding was het verzet totaal gebroken.

Na deze drie doelpunten vielen er nog drie in de tweede helft. 'De Valk' combineerde er lustig op los en ook individueel kwam het team beter voor de dag dan de Zuiderburen. De keeper van 'de Valk' hoefde zich nauwelijks nog in te spannen. Alleen tegen het einde van de partij liet de caféploeg de teugels wat vieren.

Via een counter leek Harm de eretreffer nog te maken, maar omdat Jeroen even daarvoor een duwfout maakte, werd dit doelpunt terecht afgekeurd. Ook was Harm nog kansrijk via een afstandschot, maar dit stond in schril contrast met de kansen die 'de Valk' nog kreeg.

Ondanks dat het vertrouwen ongeveer tot het nulpunt gedaald is, kan dit alleen maar herwonnen worden door keihard te werken. Dit is wat dan oom minstens verwacht wordt tijdens de wedstrijd van aanstaande zondag tegen 'de Rodeho'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *