Titelprolongatie ver weg voor Zuiderburen I

Trainingsbal

Na dit seizoen al twee keer van 'de Stampers' te hebben gewonnen (voor de Tinus Tuut Trofee en voor de beker) werd er in de derde wedstrijd, voor de competitie deze keer, verloren. Voor de Zuiderburen was het van belang om te winnen, zodat het verschil niet te veel zou oplopen.

Vooraf was wel bekend dat een moeilijke wedstrijd zou worden, daar 'de Stampers' nog zonder puntverlies waren in competitie en de Zuiderburen een paar spelers misten. 'De Stampers' begonnen ook wat felller aan de wedstrijd en Zuiderburen moesten zich beperken tot verdedigen. Maar echt grote kansen waren er niet voor 'de Stampers'.

Het wedstrijjd speelde zich vooral op het middenveld af. Er kwamen ook een paar kansen voor de Zuiderburen. Zo kwam Tommy net een paar centimeter te kort om de bal binnen te schieten na een mooie pass van Dennis en ging een schot van Jannes net voorlangs.
Aan de andere kant was er een goede redding van Cees, die de bal na een afstandschot nog net over zijn doel kon tikken.

Toch zouden 'de Stampers' net voor rust op voorsprong komen. Na een goede actie kon hun spits vrij op doel af en hij dacht Cees te passeren. Maar die kon nog net zijn hand tegen de bal zetten, die daardoor via de binnenkant van de paal weer in het veld kwam. Helaas kwam die voor de voeten van de andere aanvaller van 'de Stampers' die de bal binnenschoot. Ook Ad kon op de doelijn net geen redding brengen.

De Zuiderburen mochten daarna aftrappen, maar verloren snel de bal. Met een steekpass werd 'de Stampers'-aanvaller weer helemaal vrij gezet. Erik Lemmens kon hem niet meer achterhalen en kon geen overtrededing maken en zo werd Cees weer gepasseerd.

Na rust werd geprobeerd, met Mark en Robert als invallers, meer druk te zetten op hun verdediging. Maar het waren toch weer 'de Stampers' die scoorden. Na 5 minuten werd een goed uitgespeelde aanval bekroond met de 3-0, middels een knappe kopbal van de behendige mid-mid van de opponent, die via de binnenkant van de paal in het doel viel. De Zuiderburen konden daar weinig meer tegenover stellen. Het spel werd onrustiger en slordiger. 'De Stampers' kregen nog wel enkele goede kansen, maar hun aanvallers gingen te veel voor eigen succes waardoor het bij 3-0 bleef.

Hierdoor is de achterstand van de Zuiderburen opgelopen tot 8 punten, waardoor het moeilijk zal worden om 'de Stampers' nog in te halen. Komende zondag wacht wederom een loodzware klus, want dan is 'de Valk', die Zuiderburen I inmiddels gepasseerd is op de ranglijst de tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *