Zuiderburen I wint opnieuw onderlinge partij

Trainingsbal

Vandaag was het weer tijd voor de onderlinge derby tussen de beide elftallen van de Zuiderburen. Winst was voor beide teams eigenlijk noodzakelijk. Voor Zuiderburen I de om ruime voorsprong op 'de Stampers' te behouden en voor Zuiderburen II om de aansluiting met de bovenste ploegen te behouden.

Beide teams kampten met verschillende afmeldingen. Bij Zuiderburen II waren Bart, Ties en Jeroen met medeweten van het bestuur afwezig. Rein ontbrak echter zonder zich vooraf afgemeld te hebben. Ook Frans moest uit z'n bed gebeld worden, maar hij speelde wel vanaf de eerste minuut mee.

Het begin van de wedstrijd ging redelijk gelijk op, hoewel Zuiderburen I wel meer kansen kreeg om te scoren. Na een minuut of tien was dan ook raak. Bij een diepe bal trok Eric goed naar binnen, schudde zijn directe tegenstander van zich af en met bekeken schot verraste hij Willem. Zuiderburen I bleef daarna het overwicht behouden maar echt uitgespeelde kansen waren er niet. Ook Zuiderburen II kwam zelden dreigend voor Cees, die een rustige eerste helft had.

De 2-0 zou toch nog voor rust vallen, en was eigenlijk een kopie van de eerste. Eric liep er weer 2 tegenstanders uit en maakte het fraai af met een boogballetje in zijn voorlopig laatste wedstrijd (hij wordt komende week geopereerd).
Na de rust was het spel van beide teams minder goed dan de eerste helft. Jan van Limpt ging met Zuiderburen II meedoen (nadat hij had aangeven te moe te zijn bij Zuiderburen I!!). Ook maakte Bas zijn debuut. Na jaren als trouwe supporter langs de lijn gestaan te hebben, ging voor hem een droom in vervulling.

Of het ermee samenhing is onduidelijk maar het was halverwege de 2de helft dat Zuiderburen II de aansluitingstreffer maakte. Michel werd net buiten het strafschopgebied ten val gebracht, waarna Harm Goorman de vrije trap mocht nemen. Die werd vervolgens door de verdediging van Zuiderburen I niet voldoende weggewerkt, waardoor Renier in de kluts kon scoren. Jan Dirkx leek nadat Frans het veld met een opspelende liesblessure verlaten had, de gelijkmaker te gaan maken, maar zijn schuiver ging rakelings lags het doel van Cees.

Daarna kwamen er weer wat kansen voor Zuiderburen I. Maar Mark had tot 2 keer toe zijn vizier niet helemaal scherp staan bij afstandschoten. Ook Eric Cox kreeg nog een goede mogelijkheid om zijn derde goal te maken. Dit keer stond ook zijn vizier niet helemaal scherp.
De 3-1 viel toch nog. Na een mooie steekpass van Harm Jansen schudde Marco twee verdedigers af en passeerde Willem met een mooi geplaatste schuiver in de hoek. Het was al zijn 14de goal van het seizoen. Zuiderburen II kan deze wedstrijd het best zo snel mogelijk vergeten, want hoewel de verwachtingen hoog gespannen waren, was het spel bedroevend en mocht het zeker geen aanspraak maken op punten. Volgende week is er weer een bekerronde, waarin Zuiderburen II 'de Red Coral' treft. Hopelijk kan het deze kater dan wegspoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *