Angstgegner Red coral maakt naam weer waar

Twee ballen

Het team van de 'Red Coral' dat al jaren een angstgegner voor de Zuiderburen heet te zijn, maakte die naam gistermorgen weer waar. Om half 10 stond Zuiderburen I aan de aftrap op het Rodehoveld, in de wetenschap dat Zuiderburen II de week ervoor met 2-1 had gewonnen van 'de Red'.

In de eerste helft hadden de keepers van beide partijen weinig werk te verrichten, omdat beide verdedigingen zich goed staande hielden. Hierdoor stond er bij de thee nog een 0-0 stand op het scorebord.
In de tweede helft bleek de 'Red Coral' net iets feller te zijn dan de Zuiderburen. De 'geel-roden', die speelden in het 4-4-2-systeem konden de aanvallers maar moeilijk bereiken. Op een gegeven moment werd besloten om een middenvelder door te schuiven naar voren. Juist op het middenveld werd enige tijd later de bal onnodig verloren, waardoor de Red Coral in scoringspositie kon komen. Deze kans werd dan ook bekwaam afgerond: 1-0.

De Zuiderburen probeerden daarna meer naar voren te spelen, maar de 'Red Coral' bleef goed tijdig storen. Wel kwamen er enkele kansen via Frans, maar zijn vizier stond niet helemaal op scherp. Aan de andere kant moest Cees handelend optreden toen tot driemaal toe achter elkaar een schot op goal afgevuurd werd. Een tijd later viel het tweede tegendoelpunt echter nog. Eric Lemmens probeerde met een afstandschot nog de eer te redden, maar het leverde geen succes op.

De spelers van Zuiderburen I moeten na deze nederlaag de hand in eigen boezem steken en volgende week tegen 'de Rodeho' in ieder geval feller spelen, zodat ze zichzelf wat dat betreft niks kunnen verwijten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *