Zuiderburen II laat punten liggen bij Rodeho

Twee ballen

Zuiderburen II heeft haar tweede competitienederlaag van het seizoen geleden. Op het Rodehoveld waren de Zuiderburen een groot deel van de wedstrijd beter dan 'de Rodeho', maar de thuisploeg wist een vroege treffer tot het einde vast te houden: 1-0.

De wedstrijd was nog maar enkele minuten onderweg toen de rechtsbuiten van Rodeho de achterlijn haalde en vervolgens de bal knap met het linkerbeen diagonaal in de verste hoek schoot: 1-0. De Zuiderburen kregen gaandeweg de 1e helft meer grip op het spel, maar dat leidde – behoudens een paar afstandschotjes – niet tot gevaarlijke momenten voor het Rodeho-doel.

Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg een goede kans om de voorsprong te verdubbelen toen keeper Willem een bal knullig uit zijn handen liet glippen. De Rodeho speler wachtte echter te lang met afmaken waardoor de kans verloren ging. Na rust bleef de gelijkmaker in de lucht hangen. Ron Lavrijsen werd begin tweede helft 5 minuten naar de kant gestuurd omdat hij zich vergreep aan zijn directe tegenstander. Vlak doorvoor werd hem nog een penalty ontnomen toen hij omver werd geduwd binnen het strafstopgebied bij een corner.

Halverwege de tweede helft dacht John de 1-1 op zijn schoen te hebben toen hij de Rodeho-verdediging ontglipte. Zijn harde schot ging echter net over. Een solo van de licht geirriteerde Ron Lavrijsen verdween rakelings langs het doel. Aan de andere kant miste de Rodeho een opgelegde kans. Ondanks dat de Zuiderburen het betere van het spel hadden, kwamen ze niet meer tot scoren. De uitploeg had minimaal een punt verdiend, maar het zat er jammergenoeg niet in. Volgende week staat de confrontatie met De Valk op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *