Zuiderburen II boekt zwaarbevochten overwinning op ‘De Valk’

Twee ballen

Zuiderburen II heeft haar tweede overwinning van het seizoen behaald. In een wedstrijd met twee gezichten werd 'de Valk' op het Rodehoveld met een 1-0 verslagen. Zuiderburen II leek – evenals de wedstrijd vorige week tegen Rodeho – al vroeg op achterstand te komen toen een aanvaller van 'de Valk' de bal in de voeten kreeg gespeeld door slecht uitverdegigen.

De aanvaller van 'De Valk' schoot echter voorlangs. Gaandeweg de eerste helft kreeg Zuiderburen II, spelend in de tenues van Zuiderburen I, meer vat op de tegenstander, maar dat leidde in eerste instantie slechts tot enkele afstandschoten op het doel van 'De Valk'. Enkele minuten voor rust schoot de mee opgekomen Geert de bal rechts van het strafschopgebied fraai voor het doel, om vervolgens te zien hoe Tommy de bal op de doellijn tegen de touwen aan kopte: 1-0.

Na rust veranderde het spelbeeld: De Valk versterkte het middenveld en drong aan waardoor Zuiderburen II zich moest beperken tot verdedingen. Reinier incasseerde halverwege de tweede helft een gele kaart voor commentaar op de arbitrage. In diezelfde periode vloog een van richting veranderd schot rakelijks langs de kruising van het doel van Zuiderburen II. Ondanks het overwicht van 'de Valk' was de beste kans in de tweede helft voor John: Vlak voor tijd punterde hij de bal uitstekend op het vijandelijke doel, maar de keeper van 'De Valk' wist de 2-0 met een fraaie safe te voorkomen.

Met veel strijd wist Zuiderburen II de kleine voorsprong tot het laatste fluitsignaal te handhaven en daarmee zijn de 3 punten voor een feit. Volgende week wacht de vriendschappelijke confrontatie met 'de Hoaverekkers'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *