Bart de leest zorgt voor feest bij Zuiderburen II

Twee ballen

In de recente geschiedenis won Zuiderburen II zelden van het, van ervaring overlopende team van de Haoverekkers. Vanmorgen om half 10 op het Rodehoveld was de opdracht dus simpel voor de spelers van het tweede: 'Breng hier verandering in!'. In de beginfase werd duidelijk dat dit niet eenvoudig zou worden.

'De Haoverekkers' greep het initiatief en zocht zorgvuldig de aanval. De Zuiderburen-verdedigers toonden echter hun kracht, hoewel af en toe een kleine overtreding noodzakelijk was om onder de druk uit te komen. Deze strijdwijze bleek succesvol, want voor 'de Haoverekkers' bleken er nauwelijk echte kansen te noteren. De 'Rood-zwarten' voelden dit perfect aan en kropen meer en meer uit hun schulp, zonder daarbij teveel risico's te nemen.

Zowaar leverde dit ook een doelpunt op. Bart werd op de linkerflank vrijgespeeld, dreigde de bal te verliezen, maar herroverde deze. De 'voorzet' die volgde werd via de handen van de keeper, die er niet al te best uitzag tot doelpunt getransformeerd.
Hierna toonde Zuiderburen II aan echt niet onder te hoeven doen voor de opponent. Rick kreeg nog een schitterende mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar liet dit na. Ook pogingen van o.a. Jan, Frans en Ron troffen helaas geen doel, maar de kansverhoudingen van de eerste helft werden hiermee duidelijk in het voordeel van Zuiderburen II beslist. Ook toonde het team aan bij tijd en wijle aardig te kunnen tikken.

In de tweede helft zette dit beeld zich voort. Opnieuw kwamen er kansen, waarin doelpuntenmaker Bart menigmaal een aandeel had. Allereerst trof hij de paal, na goed doorzetten over de flank. In de rebound ging het gedrukte schot van Harm langs. Ook bracht hij Frans in kansrijke positie via een kopbal, maar de rechterspits faalde oog in oog met de doelman. Ook het slordig uitspelen van kansrijke situaties zorgden ervoor dat de marge slechts 1 bleef.

Uiteindelijk zorgde wederom Bart voor de 2-0. Ook hierbij kreeg hij de helpende hand van de keeper van de 'Haoverekkers', die over de bal heen trapte en daarmee Bart een niet te missen kans schonk. Een enkele speler van de tegenstander vond het hierna nodig om ongeoorloofde middelen, zoals 'schwalbes' te hanteren om toch nog aansluiting te vinden. Het hielp echter niks, waardoor de eerste 3 punten van het seizoen een feit waren voor Zuiderburen II.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *