Zuiderburen I evenaart zuiderburen II met overwinning op Rodeho

Trainingsbal

Een gehavend Zuiderburen I trad vandaag aan tegen 'de Rodeho'; twee Zuiderburen-spelers hadden hun partner boven hun teamgenoten verkozen, een andere vond PSV belangrijker, een andere speler lag liever zat in bed dan dat hij zijn mannetje stond op het veld, enzovoort enzovoort.

Doordat Renier en Michael bereid gevonden werden om mee te doen was het technisch duo Hans en Tinus Huijb toch in staat om met 11 spelers aan de wedstrijd te beginnen. Meerdere spelers hadden echter veel gedronken, iemand was zelfs naar de ‘blote-tieten-bar’ in Tilburg geweest, waardoor Zuiderburen I erg slecht aan de wedstrijd begon. Hierdoor kwam Zuiderburen I vanaf het begin onder druk te staan. Dat de tussenstand halverwege de 1e helft nog steeds 0-0 was, was dan ook meer aan de tegenstander te wijten dan aan het verdedigende kwaliteit van de Zuiderburen. Meerdere kansen werden namelijk om zeep geholpen.

Tussen de 20e en de 25e minuut kregen de Zuiderburen het echter even op de heupen. Renier speelde Dennis knap vrij, die bekwaam afrondde met een diagonaal schot in de rechter onderhoek; 1-0. Even later werd Rick Lavrijsen neergehaald ('of struikelde hij nou over zijn eigen benen?') in het strafschop gebied, waarna de scheidsrechter resoluut naar de strafschopstip wees. Zoals een echte spits betaamt, eiste Rick de stafschop op en ramde de bal hard in de rechter onderhoek. De keeper zat er erg dicht bij, maar kon de inzet niet meer keren; 2-0.

In het vervolg van de eerste helft zette de tegenstander zo nu en dan nog wel eens aan, maar kwam niet meer in de buurt van het doel van Cees. In de tweede helft veranderde het spelbeeld zienderogen. 'De Rodeho' ging druk zetten en kwam steeds dichterbij de goal van de Zuiderburen. Ondanks enkele interessante scrimmages in het strafschopgebied kwam de tegenstander eigenlijk nooit in scoringspositie.

Zuiderburen I probeerde wat terug te doen door op de counter te spelen, maar werd geregeld (!) teruggefloten vanwege buitenspel. Kortom de wedstrijd eindigde in een enigszins geflatteerde 2-0, maar team I van de Zuiderburen heeft wel de eerste 3 punten van deze competitie binnengehaald. Doordat Jannes 33 cl’ers Juup bij had, bleef het nog lang onrustig op het veld aan de Rouwenbocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *