Zuiderburen 2 haalt een maximale score met 6 uit 2

Twee ballen

Zondag 27 september waren de Beerse Boys 8 de te kloppen ploeg voor Zuiderburen 2. Na het goede resultaat van de eerste competitiewedstrijd tegen EFC 11, waren zij de volgende horde. Met de volle buit uit het eerste duel, gingen de mannen uit Reusel met vertrouwen hun 2e confrontatie van het seizoen tegemoet. De tegenstander had echter zijn eerste competitiewedstrijd verloren van De Raven 4 en waren dus extra gebrand om de mannen uit Reusel niet zomaar met de winst ervandoor te laten gaan.

Aanvulling van andere teams noodzakelijk

Normaal speelt Zuiderburen 2 zijn wedstrijden tegen klokslag 10:00 uur, maar vandaag brachten ze de bal om 13:00u aan het rollen op het kunstgrasveld van de Beerse Boys. Ondanks dit latere tijdstip, waardoor de Zuiderburen konden uitslapen, leken sommige spelers toch nog niet helemaal wakker. Bjorn zou haast vergeten een wedstrijdbroek aan te doen en Jorg Panjoel zou liever met zijn Zuiderburenpolo starten i.p.v. een voetbalshirt. Ook had Frits alle moeite om een selectie bij elkaar te sprokkelen. Zondag ochtend wist hij alsnog de versterkingen Gijs Verhagen & Tijn Huijbregts van Zuiderburen 3 toe te voegen aan de wedstrijdselectie. Eerder waren ook al Frans Jop en Alexander van Zuiderburen 1 opgeroepen als extra versterkingen. Zij moesten mee de klus in Middelbeers klaren.

Zuiderburen 2 maakt zich op voor de confrontatie met Beerse boys 8

De bal werd aan het rollen gebracht en de Zuiderburen wilden dan ook meteen laten zien dat zij de baas op het veld waren. Met een paar goede aanvallen, wisten de groen-witten het spel te beheersen, maar tot echt grote kansen leidde dit nog niet. Rond de 20e minuut was het Marc die door de rood-witte defensie gebroken was en de bal goed terug legde op Jorg. Helaas was de keeper uit Beers alert en wist hij de inzet met een katachtige reflex te keren.

Na de openingstreffer loopt het vlotjes

Toch voelden de groen-witten dat hier resultaat behaald kon worden. Zo was het dan ook Frans die op de rechterflank zijn tegenstander het bos in stuurde en de bal op een presenteerblaadje bezorgde voor Jorg. Hij kon aannemen in de zestienmeter en werkte zo de bal tegen de touwen: 0-1 voor de mannen uit Reusel!
Het tempo werd opgevoerd en rap na de 0-1, wist Ron op aangeven van Jorg zijn eerste treffer in het shirt van Zuiderburen 2 te maken.
Het voelde goed en mannen uit Reusel kwamen steeds beter in hun spel. Michel Spijker ging mee ten aanval. Hij kwam één op één met de keeper te staan, maar zijn inzet stuitte op de goalie. De rebound werd koeltjes door Jorg benut.
Jorg, die het erg op zijn heupen had op de kunstgrasmat gaf kort hierna een assist op Marc. Laatstgenoemde kon de bal eenvoudig achter de keeper werken. Tussenstand: 0-4 en er leek geen vuiltje aan de lucht.

Beerse Boys 8 doet wat terug

Toch kwamen de mannen uit Beers beter in de duels. Zij brachten meer dreiging en begonnen zich regelmatig rond de zestien van de Zuiderburen te melden. Uit een corner gaf de scheidsrechter vanwege vast houden een penalty voor de thuisploeg. Deze leek eenvoudig gegeven maar zo was het besluit van de arbiter. Deze kans werd dan ook met twee handen aangegrepen en Frits werd de verkeerde hoek in gestuurd. Zo kwamen ook Beerse boys 8 op het scorebord te staan.
Ondanks de tegentreffer, lieten de groen-witte het hoofd niet hangen. In de 35e minuut waren het Marc Smolders en Micel Spijker die door de rood-witte defensie gebroken waren. Met een bekeken lob bal wist Marc de keeper te verschalken. Helaas werd deze treffer afgekeurd wegens buitenspel, waar er toch twijfels waren of dit wel echt buitenspel was.
Vlak voor de rust gaf Frans nog een lange bal richting Bjorn die deze terug kopte op de ingevallen Roy. Helaas leidde zijn schot van 20 meter niet tussen de palen. Hierna was het tijd voor de thee met een ruststand van 1-4.

Moeizaam begin van de tweede helft voor Zuiderburen 2

Met enkele verse krachten in het veld, gingen de Zuiderburen de tweede helft van start. De mannen van de Beerse Boys hadden zichzelf goed opgeladen in de thee pauze en begonnen sterk aan het tweede bedrijf. Zo kwamen zij vaker bij het doel van Frits. En gevaarlijk ook. Zo werd de bal door Beerse Boys 8 uit een corner maar net langs de paal gekopt.
De start van de 2e helft was moeizaam en de Zuiderburen moesten zich even herpakken.
Ronnie kreeg een akkefietje met de arbiter en hierdoor mocht hij 10 minuten uitrusten op de reservebank. De gepresenteerde gele kaart dankte hij volgens de arbiter aan het spottend lachen om een beslissing van diezelfde man. Eerder had hij al 2 waarschuwen gekregen voor praten, maar hij hield deze keer netjes zijn mond.

Beerse Boys 8 bouwt aan een aanval in de tweede helft

Thuisploeg profiteert van mannetje meer

Tijdelijk moesten de Zuiderburen dus met 10 man verder. De thuisploeg wilde van de man meer situatie profiteren en dit gebeurde ook. De aanvoerder van Beerse Boys 8 kwam van achteruit mee op en wist zichzelf door de Reuselse defensie te dribbelen. Een schot in de korte bovenhoek was Frits te machtig en zo leek de spanning even in de wedstrijd terug te komen, wat onnodig was.
Na de tweede tegen treffer, begonnen de Zuiderburen het heft weer in handen te nemen. Marc wist door de defensie te breken en omspeelde de Middelbeerse sluitpost. Helaas gaf de scheidsrechter aan dat de bal over de achterlijn ging. Hij had dit namelijk met een scherpe blik van 40 meter kunnen zien, ook al waren er aan de kant van de Zuiderburen twijfels over dit besluit… Gek genoeg liep de doeltrap uit tot een goal voor de groen-witten. De keeper was zo sportief om de bal in Jorg zijn voeten spelen en zo kon hij eenvoudig een hattrick op zijn naam schrijven: 2-5 voor de Zuiderburen en het duel leek beslist.

Jorgs honger is nog niet gestild

Tijdens de ondertal situatie werden de bezoekers nog een keer gevaarlijk. Dit keer uit een counter met een hoofdrol voor Zuiderburen 3-speler Gijs. Hij nam in de 60e minuut de diepe bal knap mee en sprintte richting het vijandelijke doel. Helaas ging zijn vlammende schot net over.

Toen Ronnies tijdstraf erop zat betrad routinier Frans (ipv Ronnie) weer het veld en stonden beide teams weer met elf man op het veld.
De Zuiderburen wilde meer goals maken en het tikki takka voetbal kwam tot leven, zo zag ook de grote groep Reuselse supporters. Uit een vlotte aanval over de rechterflank met combinaties tussen de aanvallers en de middenvelders zette Jorg de 2-6 eindstand op het scorebord.
Een ruime overwinning was behaald en dit werd dan ook in de kantine en later in de Koster met een bak bier en hamburgers gevierd. De maximale score uit 2 wedstrijden, een goede start van het seizoen is gemaakt!

De pinten smaken goed na de overwinning op Beerse Boys 8

Volgende week zondag staat het duel met Hoogeloon 5 op het programma. Aanvang 10:45u op sportpark De Roetwijer. Hoogeloon heeft in dit nog jonge seizoen slechts 1 punt weten te behalen. Weten de Zuiderburen hun zege reeks voort te zetten en zich dit seizoen te mengen in de titelstrijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *