Corona maatregelen moeten strenger nageleefd worden

Trainingsbal

De tweede golf van het Corona virus is begonnen. Het staat iedereen nog helder voor de geest dat het in maart ineens afgelopen was met voetballen. Toen werden zowel wedstrijden als trainingen op last van de KNVB stilgelegd. Dit scenario is ook nu niet ondenkbaar. Vandaar dat we de Corona maatregelen nogmaals onder de aandacht willen brengen.

Naleving corona maatregelen verslapt

De positieve ontwikkelingen in de zomer hebben er mede voor gezorgd dat we de teugels wat konden laten vieren. De anderhalve meter regel is echter nooit opgeheven, behalve dan tijdens wedstrijden en op de training. Toch is het ook buiten het veld steeds meer verwaterd. Het merendeel gaat er gewoon in mee en dat geldt ook voor de beleidsbepalers binnen de club (ook wij zijn niet heiliger dan de paus). Het zorgt bij ons tevens voor een interne worsteling, want we willen het doemscenario van het noodgedwongen afbreken van competitie en trainingen voorkomen, maar we zijn ook zéker een club van gezelligheid.

Wijs elkaar op de regels

De alsmaar stijgende landelijke besmettingscijfers zijn voor het voetbal geen goed teken Er wordt onderling regelmatig lacherig over gedaan als het om afstand houden gaat. En de regels zijn ook moeilijk uit te leggen als het tussen die kalklijnen wel toegestaan is elkaar aan te raken. Toch hebben we als club een verantwoordelijkheid. Die moeten we met zijn allen dragen. De Corona maatregelen alleen zijn niet genoeg. Alleen door elkaar te blijven aanspreken kunnen we ervoor zorgen dat we dit seizoen kunnen blijven voetballen.

Actie vanuit de organisatie

Onze regio heeft gelukkig nog niet te maken met extra aangescherpte maatregelen. Iedereen zal zijn steentje bij moeten dragen als we dat zo willen houden. Behalve het punt van elkaar corrigeren bij te weinig afstand, hebben we als bestuur extra aandacht voor pijnpunten als de kleedlokalen, de kantine en vervoer naar uitwedstrijden.

Zoals eenieder weet zitten we structureel krap in de kleedlokalen. Om het afstand houden te bewaken zou 2 kleedlokalen per team een grote verbetering zijn. We gaan daarom komende week in overleg met AVR ’69 om te kijken of we meer gebruik kunnen maken van hun omkleedfaciliteiten. Voor komend weekend is het geregeld en dienen de spelers / speelsters van Zuiderburen 3 en Vr1 zich bij de atletiekvereniging om te kleden (men speelt wel op het eigen veld van de Zuiderburen). Zo kunnen we de bezoekende teams ook (vaker) 2 kleedruimtes bieden.
Los van de ruimte is het slechts voor 8 personen tegelijkertijd toegestaan in het kleedlokaal te verblijven. Dus kleed snel om en doe de bespeking op het veld. Dit geldt natuurlijk ook in de rust of na afloop van de wedstrijd.

Kleedruimtes v.v. de Zuiderburen

De derde helft is onderdeel van de cultuur van onze vereniging en de kantine is dan vaak de standplaats. We zijn dan allemaal geneigd dicht bij elkaar aan een tafel te zitten. Helaas is dit niet toegestaan. We zijn dan ook aan het kijken of er mogelijkheden bestaan de ‘kantine’ te verruimen met een tent. Rosolo heeft hierin de lead. Tot die tijd hebben wij het dringende advies zoveel mogelijk buiten je drankje te nuttigen en enkel voor de bestelling de kantine te betreden (bij voorkeur dat één persoon voor meerdere haalt , bijvoorbeeld Joran Pijs 😉).
Voor aanstaande zondag willen we jullie het genot van de Zuiderburger niet ontnemen, maar verorber ook deze aub buiten en hou afstand!

Tot slot adviseren we voor uitwedstrijden met meer auto’s te rijden en in de auto een mondkapje te dragen.

Wat doen we bij een Corona besmetting op de club?

Voorkomen is beter dan genezen luidt een aloud gezegde. Toch heeft Corona ons ook al getroffen en het is niet ondenkbaar dat er meer gevallen volgen. Uiteraard zijn we erbij gebaat dat de wedstrijden zoveel mogelijk doorgaan. Hoe we hiermee omgaan als v.v. de Zuiderburen kun je terug lezen in het Corona stappenplan van de KNVB.

Tot slot melden we nog even dat Corona qua symptomen veel op de gewone griep lijkt. Een wijze raad uit grootmoeders tijd is, zeker nu de herfst zijn intrede gedaan heeft om je warm aan te kleden. Wees goed voorbereid en bestel daarom nu alvast de Zuiderburen supporterssjaal, zodat ze jou niet verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie