Zuiderburen 1 kan geen vuist maken tegen ingespeeld Bladella 6

Trainingsbal

Na 4 winstpartijen op rij, moest Zuiderburen 1 gisterochtend weer eens een nederlaag slikken. Bladella 6, met diverse oud-spelers van het eerste in de gelederen, was met 2-0 te sterk. Om 9:45 uur werd er afgetrapt op het tweede kunstgrasveld op sportpark de Smagtenbocht in Bladel. Al snel bleek dat het bij de groen-witte bezoekers uit Reusel niet goed liep.

Goede aanval bekroond met doelpunt

Bladella 6 liet de bal goed het werk doen. Telkens weer vonden de blauw-witten het vrije mannetje. Dit resulteerde in de 12e minuut in een logische voorsprong. Deze kwam tot stand via de rechter flank, waar de vrije man in de diepte gevonden werd. Deze leverde een prima voorzet af waarna er bij de tweede paal eenvoudig afgedrukt kon worden.

De Zuiderboys zetten daar weinig tegenover. Hoogtepunt voor groen-wit was het hakkie van mooiboy Jules, maar daar moeten we het mee doen. Na 26 minuten is Bladella 6 dichtbij een verdubbeling van de score. Zuiderburen goalie Thijs redt echter bekwaam door de goede vrije trap voor de kruising weg te boksen.
De balans in het team lijkt ver te zoeken bij de Reuselnaren. Het middenveld geeft te veel ruimte weg en dat is een kolfje naar de hand van het geroutineerde Bladella.

Bladella 6 komt nog voor rust op 2-0

In de 32e minuut lijkt Zuiderburen 1 iets terug te gaan doen. De schotpoging van Alex wordt echter gekraakt waardoor het echte gevaar uitblijft. Acht minuten later is het weer alle hens aan dek aan de overzijde. In eerste instantie tikt Thijs het doelgerichte afstandsschot over. Helaas vindt de thuisploeg uit de daarop volgende corner alsnog het net. Ondanks dat de Bladella aanvaller het niet makkelijk gemaakt wordt weet deze knap raak te koppen.
Als Zuiderburen 1 hier nog wat wil halen zal het de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen, dat was duidelijk.

Meer druk Zuiderburen 1 na rust

Na de thee gaat Zuiderburen 1 achterin één-op-één spelen. Invaller Ruud gaat het middenveld versterken. Hierdoor kunnen de Zuiderburen meer druk naar voren zetten. Toch blijkt het lastig de thuisploeg aan het wankelen te brengen. Stuk voor stuk beschikken de spelers van blauw-wit over goede technische waardigheden en nimmer is er onrust te bespeuren. Hierdoor geeft het de Zuiderburen ook niet echt het gevoel dat er veel te halen valt.
Een goede individuele actie van spelers als Chiel of Martijn zou een aansluitingstreffer tot gevolg kunnen hebben. Laatstgenoemde is echter niet helemaal okselfris aan de partij begonnen. Toch probeert onze nummer veertien het in de 20e minuut van de tweede helft. Uit de draait vuurt hij een schot af. Helaas gaat de bal over het doel.

Geloof in ommekeer ebt weg

In de 67e minuut laat de thuisploeg weer eens nadrukkelijk van zich horen. Het gevaar komt dit keer vanaf de linker kant. De voorzet die volgt wordt aangenomen met de rug naar het doel. Uit de draai wordt Thijs’ doel onder vuur genomen, maar de bal mist richting. Hierdoor kan Thijs eenvoudig vangen.
De kansen voor de Bladelnaren zijn in het tweede bedrijf een stuk schaarser dan voor de thee. Wat dat betreft zijn complimenten voor Mart Lavrijsen en Ruud op zijn plaats. De twee mannetjesputters doen waar ze goed in zijn. Aan de andere kant kon coach Frans voor zijn elf ook nauwelijks goede kansen noteren. Al bij al was Bladella 6 deze wedstrijd een maatje te groot voor de Zuiderburen.

Zuiderburen 1 blijft door het verlies op 3 punten staan in de competitie. Komend weekend zijn er weer kansen om het puntentotaal uit te breiden in wederom een uitwedstrijd. Dan kruist groen-wit de degens met de geel-blauwen van RKVVO 7 in Oerle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *