Zuiderburen 1 pakt volle buit in Bladel

Trainingsbal

Gisterochtend stond de topper in de 5e klasse – 522 tussen Bladella 5 en Zuiderburen 1 op de kalender. Dit betrof de eerste van een reeks pittige confrontaties voor Frans’ mannen. Om 9:45 uur (midden in de nacht, aldus een enkeling) werd er afgetrapt op het Bladelse kunstgras tegen de nummer 2 uit de ranking. In de wetenschap dat de Zuiderburen de opponent bij winst zou passeren in de stand, trokken de groen-witten fel van leer.

Dit deed men overigens zonder Luuk, want die had klaarblijkelijk al een wedstrijd gespeeld en verloren van de fles. Ook Martijn had goed genoten van zijn Spa goud, maar hij rendeert daar vaak goed op. Zo ook deze frisse, doch zonnige zondagochtend. Zo was hij dichtbij de openingstreffer toen hij in één tijd een afgeslagen bal op doel trachtte te volleren toen de keeper uit positie was. Helaas ging zijn poging langs het doelwit.

Het geroutineerde Bladella probeerde met een verzorgde opbouw en goed positiespel tot kansen te komen. Na 20 minuten kwamen de blauwhemden nadrukkelijker voor het doel van Thijs, die echter nauwelijks echt op de proef werd gesteld. We tellen één schot voorlangs halverwege de eerste helft. Een snelle uitbraak aan de andere zijde leidt wel tot de openingstreffer. Kampfschwein Martijn ontsnapt aan de aandacht en snelt linea recta vanaf de middenlijn richting vijandelijk doel. De Bladella goalie verkleint zijn doel, maar Snip passeert hem op sublieme wijze via een boogballetje dat de onderkant van de lat nog kust.

Nou maakt één zwaluw nog geen zomer en duurde het nog een uur voor de 90 minuten op de klok stonden. Bladella drong iets meer aan na het doelpunt en de Zuiderburen hadden wat meer overtredinkjes nodig om de thuisploeg af te stoppen. Chiel liet zich in dat opzicht al eerder gelden en zo’n 10 minuten voor rust vond de leidsman het genoeg. Hij presenteerde de gele prent aan de aanvaller, die daarna 10 minuten mocht toekijken vanaf de zijlijn.
In de ontstane bovental situatie wist Bladella 5 ook tot de gelijkmaker te komen. Net voor rust kreeg de defensie de bal niet weg bij de achterlijn. De voorste linie van de thuisploeg toonde zijn daadkracht en Thijs werd met een kopbal van dichtbij gepasseerd: 1-1.

Na de thee kregen de blauw-witte buren al snel de kans op de 2-1. De Zuiderburen defensie zag er niet goed uit, maar onze sluitpost wist de bal in de korte hoek knap te parreren. In het vervolg ontstond een boeiend gevecht met nu en dan wat commotie. Ook een Bladella-speler kreeg nog een gele kaart voorgehouden, maar de Zuiderburen konden niet profiteren van de overtalsituatie in de daaropvolgende 10 minuten. Later werd nog een handsbal in de zestien van Bladella weggewoven na een schot van Tim met zijn chocoladebeen.

Het einde van de partij naderde en het spel werd wat opportunistischer. Bladella was de beter spelende ploeg, maar had moeite om echt goede kansen te creeëren. Noemenswaardig was het eerste balcontact van Michael nadat hij in de 76e minuut weer inviel ten faveure van Joost. Die bal was best wel ernstig in the face voor iemand die nooit kopt. Laten we het op ongelukkig houden…
Het geluk was een minuut of 7 voor het einde wel aan de zijde van de Zuiderburen. Centrale verdediger Tom infiltreerde in de aanvalslinie – werd ingespeeld en nam vervolgens niet goed aan; met wat geluk kwam de bal bij diens zwager Giel die daarna Tom alsnog in stelling bracht. Uit de draai schoot de kleine vedette de 2-1 tegen de touwen.

De euforie was groot, maar er was nog tijd voor de thuisploeg om wat terug te doen. De volgende minuten verstreken tergend langzaam en Bladella kreeg corner na corner. Telkens was het echter Thijs die een vuist tegen de bal kreeg. Ook de snelle spelmaker van de blauwhemden dreigde een vrije doortocht naar de goal te krijgen bij een uitval. Gelukkig voor de Zuiderburen trof hij zijn evenknie in de vorm van Tim toen het op sprinten aankwam. Zodoende werd ook deze aanval geneutraliseerd.

Uiteindelijk werden de (klein beetje gestolen) 3 punten over de streep getrokken. Dit soort overwinningen smaken wel het zoetst (net als het bier van Luuk Veron) en de werklust werd er ook mee beloond. Nu met beide benen op de grond blijven staan en de volle focus op de volgende krachtmeting met RKVVO 5 over een kleine week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *