Bronneke maatje te groot voor Zuiderburen II

Twee ballen

De staat van dienst van Zuiderburen II in deze competitie was tot op heden niet om over naar huis te schrijven en eenieder was het erover eens dat er eindelijk eens punten gepakt moesten worden. Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan, zeker als de tegenstander 'het Bronneke' heet.

Vanmorgen om 11 uur was dit toch de tegenstander, die een week eerder nog regerend kampioen 'de Stampers' van de mat veegden. De afwachtende houding van Zuiderburen I, die spits John miste, was dan ook logisch. De aanvallende impulsen van 'het Bronneke' kwamen in de aanvangsfase vooral via de flanken, waar Bart en Toon hun handen vol hadden aan hun directe tegenstanders.

Bij één van de eerste echt goede doelkansen mocht Zuiderburen I Wil dankbaar zijn dat hij met zijn lengte een bal voor de kruising weg wist te vissen. Ondanks dat er nog wat plaagstootjes volgden leek Zuiderburen I de openingstreffer te gaan scoren. Eric Bel zetten een aanval op, ging de combinatie aan met Harm en zette daarna goed door, maar uiteindelijk belandde zijn schot jammerlijk op de paal.

Enige tijd later was het aan de andere kant wel raak. Bij uitverdedigen van achteruit zat het middenveld van de tegenstander er fel op om vervolgens de verdediging open te rijten. Met een droge schuiver wist de linkshalf van 'het Bronneke' keeper Wil te passeren.
Een minuut of 5 later werd de marge verdubbeld. Een diepe bal op de linksbuiten werd zonder aarzelen van grote afstand hard op goal geschoten. Wil moest voor de 2e maal het antwoord schuldig blijven.

Na rust speelde 'het Bronneke' minder compact en werd er meer doorgeschoven, waardoor er wat meer op de helft van de Zuiderburen gespeeld werd. Toch kwam het gevaar weer voornamelijk via de zijkant. Een splijtende pass werd goed op maat geschat door een invaller van 'het Bronneke', die vervolgens met een knappe boogbal het net wist te vinden.

Ondanks de achterstand bleef Zuiderburen II loeren op de counter. Harm werd bij één van deze uitvallen goed in stelling gebracht door Frans, maar hij raakte de bal niet vol om de keeper te verontrusten. Renier probeerde het in de loop van de tweede helft ook nog met een bal van zeer gote afstand, maar ook dit schot werd goed op waarde geschat. Ondertussen was het flink gaan regenen, maar de stand bleef onveranderd, waardoor 'het Bronneke' de 3 punten aan het totaal bij kan tellen. Voor de Zuiderburen is het te hopen dat er na deze regen gauw weer zonneschijn komt. Aanstaande zondag mag het team het proberen tegen 'de Driesprong'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *