Uitgekookt Zuiderburen I opnieuw te sterk voor onmachtige zuster

Trainingsbal

In de tweede onderlinge strijd van dit seizoen was Zuiderburen I haar zusterteam Zuiderburen II opnieuw te slim af. Op het matig bespeelbare Driesprongveld sprong de hoogst geclasseerde het meest efficient met haar kansen om: 0-2.

Zuiderburen I startte de wedstrijd in een 3-5-2 variant, waarbij Eric Lemmens (op papier voorstopper) voortdurend doorschoof naar het middenveld en daarmee het positiespel van Zuiderburen II ontregelde. Vooral Renier en Michael hadden hun handen vol aan de middenlinie van Zuiderburen I.

Niettemin waren de beste kansen in de 1e helft voor de rood-zwarten. Na een goede aanval en een dito voorzet van rechts zette de meegelopen Bart zijn schoenmaat 50 tegen de bal maar zag hij zijn schot naast het doel van Cees verdwijnen.
Even later was Frans – na een goede loopactie – de verdediging van Zuiderburen I te snel af maar miste zijn gekruiste schot net de goede richting.

Zuiderburen I stelde daar weinig tegenover. Marco – op de huid gezeten door zijn evenknie Ties – draaide met de rug naar de goal knap weg maar ook zijn schot miste precisie. Ruststand: 0-0.

Na de thee paste beide teams enkele personele wijzigingen in het team toe. Bij Zuiderburen II betraden de groeibriljanten Maarten en Mike het veld, terwijl bij Zuiderburen I Eric Cox en Tommy – koketterend met zijn hagelnieuwe schoeisel – hun opwachting maakten.

De wissels pakten met name goed uit bij Zuiderburen I, die gaandeweg de 2e helft steeds meer grip kregen op de rood-zwarten. Toch bleven uitgespeelde kansen uit, ware het niet dat Jannes halverwege de tweede helft alsnog de ban brak. Hij pikte de bal net over de middellijn op, schudde zijn directe tegenstander af en mocht nog voor 'de zestien' vrij uithalen met zijn onberispelijke rechter: 0-1.

Zuiderburen II kon zich in het vervolg van de wedstrijd niet herpakken. Sterker nog, de zorgvuldigheid liet steeds meer te wensen over. Zeker toen een slippertje van Cees (uittrap in de voeten van tegenstander) tot ieders spijt niet aan Mike was besteed, terwijl het geraffineerde Zuiderburen I even later wel rijkelijk beloond werd door een ongelukkig moment voor het doel.

Een matig schot van Tommy werd verkeerd beoordeeld door de keeper en rolde knullig over de doellijn: 0-2; wedstrijd gespeeld. Bijna nog kreeg Zuiderburen I nog een cadeautje toen Renier op onorthodoxe wijze de bal voor de doellijn uitverdedigde, maar zover kwam het gelukkig niet.

Zuiderburen I bewees deze wedstrijd andermaal haar raffinement door zeer efficient met haar kansen om te springen; Zuiderburen II zal zich nog achter de oren krabben over de gemiste kansen met name in de eerste helft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *