Bruintjes maatje te groot voor Zuiderburen I

Trainingsbal

Afgelopen zaterdag stond Zuiderburen I om reeds half 5 tegenover het doorgewinterde team van 'de Bruintjes'. Hoewel Zuiderburen I degelijk poogde te spelen, kon het team gedurende de eerste helft geen vuist maken om zo het geroutineerde spel van de opponent te storen.

Enkele keren werd een dieptepass goed verwerkt waarna elke doelpoging de mist in ging. Zuiderburen I deed niet direct onder voor haar tegenstander, maar het betere spel werd gespeeld door de Bruintjes. Waar Zuiderburen I vaak met lange en hoge ballen voor het doel van de opponent verscheen, kwamen 'de Bruintjes' – met regelmaat – goed combinerend voor het te bestoken doel tevoorschijn.

Het was ‘zaak’ het snel combinerende team te doen stoppen en zo werd een ingreep van Erik Lemmens op randje strafschopgebied bestraft met een gele kaart. De schitterende vrije trap werd nog mooier gestopt door doelman Cees, die wederom het team een dienst bewees. Even daarvoor kwam het team al goed weg toen Eric Cox een corner van ‘de Bruintjes’ bijna in eigen doel werkte, maar gelukkig bracht de lat redding.

Enige kans voor de Zuiderburen in de eerste helft kwam op naam van Frank, die de bal echter niet vol raakte ter hoogte van de ’zestien’. De wedstrijd ging mede daaardoor de rust in met een nul tegen nul stand.

Na rust kwam Zuiderburen I al vrij snel op een 1- 0 achterstand wat later resulteerde in een 1- 0 eindstand. Na deze goal mocht het spel van Zuiderburen I er niet beter op worden en vaak werd gekozen voor de lange bal. Het waaide hard en de lange ballen konden maar moeilijk verwerkt worden door de spitsen.

Zuiderburen I kwam in een latere fase van de wedstrijd nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar de goalie van de opponent gooide roet in het eten. De aanval begon aan de linkerkant bij Tommy die op zijn beurt Eric Cox bereikte. Per toeval viel de bal voor Jannes zijn voeten die niet geheel zuiver inschoot, waardoor de keeper een antwoord had op zijn inzet. 'De Bruintjes' gaven geen kansen weg en bleven geroutineerd spelen aldaar de wedstrijd op zijn einde liep. Achteraf gezien was het een partij om snel te vergeten. Nu is het zaak om vooruit te kijken en de resterende wedstrijden tot een goed einde te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *