Zuiderburen II laat overwinning uit handen glippen

Twee ballen

Zuiderburen II was vanmorgen getergd om te winnen van 'de Rodeho', om op die manier het beschamende verlies van afgelopen zaterdag tegen 'de Red Coral' zo snel mogelijk te vergeten. Ook deze keer waren er echter weer personele problemen, wat inhield dat Frans slechts de beschikking had over 11 spelers van Zuiderburen II.

Gelukkig was Jannes beschikbaar bevonden om als dispensatiespeler paraat te staan, mocht de nood aan de man zijn. Na een lange afwezigheid vanwege een disciplinaire schorsing was ook Mark Bogaerts weer teruggekeerd in de verdediging. Hij liet meteen zien van grote waarde te kunnen zijn voor het team, als hij 's morgens maar de motivatie op kan brengen om voor het voetballen te kiezen.

Het begin van de wedstrijd was voor de Zuiderburen en al snel kwam dit in de score tot uiting. Frans onderschepte net voor de middenlijn de bal, speelde John aan die op zijn beurt Frans weer lanceerde en laatstgenoemde wist tenslotte de keeper te passeren.
Deze snelle 1-0 was voor de thuisploeg aanleiding om er een schepje bovenop te doen en al snel viel ook de gelijkmaker, al moet wel gezegd worden dat het daarbij geholpen werd door keeper Wil, die na een corner de bal moest lossen waarna de rebound voor de 'Rodeho'-spits was.

Hierna ontspon zich een open wedstrijd waarin de betere kansen voor de Zuiderburen waren. Zo was Rick dichtbij een treffer met het hoofd, maar zijn kopbal mistte kracht en richting. Ook Mark was nog dreigend met het hoofd na een corner van Harm en als John iets meer overzicht had bewaard had hij een medespeler eveneens de 2-1 kunnen schenken. Zo nu en dan was 'de Rodeho' wel dreigend, maar de echte bezieling leek te ontbreken in het team en hierdoor bleef het tot de rust gelijk.

Na rust vonden er wat wissels plaats in de 11 van 'de Rodeho', waardoor zij meer pressie konden gaan spelen en het leek er even op dat Zuiderburen II de voorsprong dreigde te gaan verliezen. Onder aanvoering van Mark herpakte het team zich echter en doorstond het enkele aanvalsgolven van de tegenpartij. Steeds vaker schoof Mark door naar het middenveld, zonder daarbij de organisatie uit het oog te verliezen.
Uiteindelijk had dit ook effect, want het was Mark die aan de basis stond van de 2-1. Eerst soleerde hij langs enkele tegenstanders, om vervolgens met een splijtende pass invaller Jannes in stelling te brengen en deze wist wel raad met dit buitenkansje.

Lange tijd leek Zuidebruren II met de overwinning aan de haal te gaan, want hoewel 'de Rodeho' nog wel aanzette, hield de achterhoede, waarin Ruud uitblonk goed stand. Een kopbal, die Wil over keek, was het voornaamste wapenfeit van 'de Rodeho', tot de allerlaatste minuut;
Vanaf rechts werd de bal voor het doel gegooid, maar doordat de bal te scherp was kon Wil de bal pakken. Hij liet deze vervolgens echter weer los, waardoor de diepte aanvaller van 'de Rodeho' toch nog voor de gelijkmaker kon zorgen. De druiven voor de Zuidebruren waren zuur, maar het team kan wel met opgeheven hoofd het veld verlaten, want er is goed gewerkt. Komend weekend vind de confrontatie met Zuiderburen I plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *