Bruintjes trekt aan langste eind in pover duel

Twee ballen

In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen is Zuiderburen II er wederom niet in geslaagd om met winst huiswaarts te keren. Strijdtoneel van deze wedstrijd was het Bruintjesveld en de tegenstander was de ploeg die dit veld als thuisbasis heeft: 'de Bruintjes'.

In de aanvangsfase wist Zuiderburen nog gelijke tred te houden met de tegenstander en lagen de verhoudingen qua kansen redelijk gelijk. Na een klein kwartier nam 'de Bruintjes' toch definitief het initiatief in handen, wat met name tot uiting kwam in de onderlinge duels, die vaak in het voordeel van de thuisploeg beslecht werden.

Prompt kwam dit ook in de score tot uiting. Bij een lange diepe bal tastte keeper Ruud mis, waarna de vijandige spits er als de kippen bij was om de 1-0 tegen de netten te werken. De verdediging van 'de Bruintjes' liet echter ook wat steekjes vallen, maar helaas wist Zuiderburen II hier niet van te profiteren. Allereerst wist de keeper een poging van dispensatiespeler Jannes, de beste man aan Zuiderburen-zijde, te pareren en even later sprong John te onzorgvuldig om met een opgelegde mogelijkheid.

Daar waar de rood-zwarten verzuimden te scoren, deed de opponent dat wel. Een aanvaller van 'de Bruintjes' kreeg net iets te veel ruimte, draaide naar binnen en passeerde Ruud in de korte hoek. Met dit doelpunt was ook de ruststand bepaald van deze matige tweestrijd: 2-0.

Net als in de eerste helft haalden beide teams na de thee ook niet hun normale niveau; vooral in verdedigend opzicht was het zo nu en dan matig. Logisch gevolg was dan ook de 3-0 van 'de Bruintjes', die kort na rust volgde. De rechtsbuiten ontsnapte aan de buitenspelval en wist de bal in de linker benedenhoek te plaatsen. Hierna volgden nog twee hele goede mogelijkheden, waarbij Ruud één keer goed redding bracht en bij een andere uitval viel een boogbal op het dak van het doel.

Naarmate het einde in zicht kwam, kreeg ook Zuiderburen II nog mogelijkheden. De naar voor doorgeschoven Toon kon net niet tot een schot komen, toen hij in de zestien in stelling werd gebracht. Een moment later viel toch nog de aansluitingstreffer.
Na slecht uitverdedigen van de 'Bruintjes'-goalie vond Jannes met een rollertje de verre hoek. 5 minuten voor het einde viel ook nog de 3-2. Dit doelpunt kwam op naam van Mark Bogaerts, die allert reageerde na een goede voorzet vanaf rechts. Om toch nog een puntje te pakken, was de resterende tijd te kort en op basis van de spelverhoudingen was de overwinning van 'de Bruintjes' ook verdiend te noemen. De spelers van Zuiderburen II lijken naar het einde te snakken, maar moeten komende zaterdag nog één keer vol aan de bak voor de confrontatie met 'de Stampers' op het sportpark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *