John neemt afscheid in stijl

Twee ballen

Afgelopen zaterdag werd de laatste speelronde van het seizoen afgewerkt en voor sommigen betekende dit ook de laatste in het Zuiderburen tricot. Zo verkast John naar 'v.v. Bladella', om daar z'n geluk te beproeven en verruild Ruud het rood-zwarte tenue voor het groen-zwarte van 'Reuselcity'.

Met Toon in de goal (Wil was z'n voetbalschoenen vergeten) en Ron en Mark Bogaerts centraal begon Zuiderburen II begon Zuiderburen II aan een lastige opgave, want de tegenstander was de nummer 2 uit de competitie: 'de Stampers'. Voor Zuiderburen II stond er niks meer op het spel – het team kon niet meer stijgen of zakken op de ranglijst – en dat zorgde ervoor dat het team onbevangen de strijd aan kon gaan. De spelers legden de nodige strijdlust aan de dag, maar behielden toch goed de discipline om vanuit de organisatie te blijven spelen.

Het gevaar van Zuiderburen-zijde kwam voor rust vooral via de rechterflank, waar Rick regelmatig de diepte in gestuurd werd. Helaas moest diezelfde Rick, na een minuut of 20 het veld verlaten met een blessure. In deze fase was er weinig terug te zien van het normaal toch dynamische spel van 'de Stampers'. Schoten van afstand leverden het meeste gevaar op, maar konden Toon niet in verlegenheid brengen.

Zo'n 5 minuten voor de rust mocht zijn collega aan de overkant wel de bal uit het net vissen. John werd de diepte in gestuurd en maakte daarbij optimaal gebruik van zijn snelheid. Hij zag de vrijstaande Jan Vosters, die de bal verlengde tot bij Mark Bogaerts, die de goede aanval beloonde met een doelpunt. De 1-0 voorsprong kwam tot aan de rust niet meer in gevaar.

Na de thee nam de druk van 'de Stampers' echter toe, maar toch was de eerste grote kans voor de 'rood-zwarten'. Frans werd door John knap in stelling gebracht, maar eerstgenoemde faalde oog in oog met de keeper. Hierna brak dan toch de periode aan waarin 'de Stampers' de wedstrijd naar hun hand gingen zetten. Een hoge bal viel enigszins gelukkig voor de diepste spits, die slecht gedekt werd en hij scoorde beheerst doch resoluut, door de bal hard in de linker benedenhoek te plaatsen.

Later volgde uit een stilstaande fase ook nog de 2-1 en ook hier ging weer een dekkingsfout aan vooraf. Het lag nu in de lijn der verwachting dat 'de Stampers' dit met hun ervaring niet meer uit handen zouden geven en de wedstrijd beheerst tot het eind uit zouden spelen. Toch ontstond er onrust in het team, getuige een gele kaart en het onderlinge gekibbel van twee spelers.

Toen de allerlaatste minuut al ingegaan was, brak het moment van glorie aan voor spits John. Hij kapte en draaide zich knap vrij om ruimte maken voor een schot en vond uiteindelijk de linkerhoek, waarin hij de keeper het nakijken gaf. Hiermee gaf hij het seizoen, waarin 'het Bronneke' terecht kampioen werd toch nog een mooi einde en nam hijzelf afscheid zoals een echte spits het hoort te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *