Gedreven HMVV 3 delft onderspit tegen Zuiderburen 1

Trainingsbal

De messen werden door thuisploeg HMVV 3 al vroeg geslepen voor de confrontatie met Zuiderburen 1, als voorbereiding op het seizoen 2020-2021. Stiekem hoopten de Mierdse manschappen op een stunt tegen het eerste elftal van de Reuselse buren. Het feit dat voormalig HMVV’er Mart Lavrijsen vandaag de dag uitkomt voor de groen-witten  zette die hoop kracht bij.

Openingstreffer voor Tom

Moet gezegd HMVV 3 kroop niet in de schulp hoewel de opponent een klasse hoger uitkomt. Toch stond blauw-wit te slapen bij een corner van de Zuiderburen in de vierde minuut. De door Tim genomen hoekschop werd geheel vrijstaand feilloos ingekopt door centrale verdediger Tom.
Op het kwartier was er wederom een goede mogelijkheid. Een diepe bal op rechts werd op waarde gechat door Joris. De rechtsbuiten legde terug op Tim die de aanval voortzette met een voorzet op Martijn: net iets te hoog waardoor Martijn zijn hoofd onvoldoende achter de bal kreeg.

In die fase bleef het oppassen voor de tegenstoten van de thuisploeg via de flanken, maar uitgespeelde kansen leverde het niet op. Tegen het half uur zette de Zuiderburen even aan. Een goede individuele actie over links van Martijn resulteerde in een hard schot in het zijnet. Kort daarna etaleerde Joris zijn klasse op de rechter flank. Zijn voorzet werd door een verdediger tot corner verwerkt. Deze corner mondde uit in een kans voor Martijn wiens kopbal van de lijn werd gehaald.Hierna was het weer de beurt aan Joris, maar zijn poging van dichtbij ging over door een touché van een HMVV 3-speler.

De thuisploeg zette er 10 minuten voor rust een gevaarlijke poging tegenover, maar het schot ging rakelings naast. 0-1 was dan ook de ruststand.

Mart Lavrijsen maakt entree in 2e helft

Na het rustsignaal gaven zowel Tom als Ben aan fysieke ongemakken te ervaren. Het centrale duo maakte desondanks een goede indruk de eerste 45 minuten. Ze werden na de thee vervangen door Ruud en Mart Lavrijsen (tot groot genoegen van de blauwhemden).

Tim Lauwerd zet een nieuwe aanval op voor Zuiderburen 1.

Het begin van de tweede helft toonde aan dat de koers nog niet gelopen was. Ook coach Frans was er niet gerust op, alsmede zijn zoon Gus en bijna naamgenoot Sus (de hond van assistent-coach John).
In minuut 3 van het tweede bedrijf fabriceerde HMVV al een vlammend schot dat gelukkig net langs ging. Kort daarna volgde een counter via Chiel. Hij hield even in en trachtte op goal te vuren. Het gesmoorde schot schonk Joris een kans op een kopbal, maar laatstgenoemde kwam net te kort.

HMVV 3 krijgt gelijkmaker in de schoot geworpen

In de 11e minuut van de tweede helft krijgen de Zuiderburen een ingooi halverwege de helft van de Mierdenaren. Mart van Gompel benut de ruimte voor hem en besluit met een schot. Dit wordt door de op leeftijd zijnde keeper tot hoekschop getikt. De druk van HMVV 3 nam echter toe en na 13 minuten leidde dat tot de gelijkmaker. Ogenschijnlijk was er weinig aan de hand toen Thijs een nieuwe aanval op trachtte te zetten. Een gebrek aan concentratie en communicatie leidde tot een niet te missen kans voor de blauw-witten: 1-1.

Een minuut of 12 later bepaalde Joris de marge weer op 1 in het voordeel van de bezoekers. De spits werd door de extra gemotiveerde Rick (vanwege chick in het publiek) in stelling gebracht. Joris sneed de verdediger goed de pas af en bleef oog in oog met de goalie koelbloeding: 1-2.
Halverwege de tweede helft veerde de bank van de Zuiderburen weer op toen de mee opgekomen linksback Alexander een perfecte voorzet afleverde op Michael (de Paul Scholes van Zuiderburen 1). Laatstgenoemde kon niks anders dan zijn rode kruin tegen de bal douwen. Jammer genoeg wist de keeper nog net een handje tegen de goed geplaatste bal te krijgen.

Martijn is zoekende naar de vorm

Collega Martijn lukte het drie minuten later jammerlijk ook niet met een kopbal. Inmiddels was de supportersschare verdubbeld met de komst van de man van glas Maurice en Rik van toekomstig sponsor Riks vettent.
Het eerste wapenfeit wat zij gadesloegen was een uitstekende kans van HMVV 3 in de 34e minuut. De verdediging van groen-wit zag er wederom niet al te stabiel uit en kon opgelucht adem halen toen het schot van de HMVV-aanvaller rakelings naast ging.

Alexander liet de opponent 3 minuten later bibberen toen zijn schot na een uitstekende aanval op de lat uiteen spatte. Toch bleef er hoop voor de blauwhemden met de tussenstand van 1-2.
Martijn kreeg de uitgelezen mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien nadat invaller Tom op rechts opstoomde en goed terugtrok. Onze Snip had de vorm echter nog niet te pakken, bleek wel uit zijn woeste poging die ver over ging. Zijn compagnon op het middenveld Mart van Gompel deed wel wat Martijn naliet. Al is een bedankje voor laatstgenoemde op zijn plaats. De druk van Martijn leidde tot balverlies bij HMVV 3 waarna Mart tijd gegund werd om aan te leggen. Hij zag de ruimte in de korte hoek en plaatste de bal bekwaam tegen de touwen: 1-3.

Oefencampagne goed afgesloten

Alexander leek het slotakkoord op zijn schoen te hebben nadat Tom boven de goalie uittorent en de routinier daarmee een goede kans schenkt. Het schot van Alex gaat richting doel, maar mist kracht en kan daardoor onschadelijk gemaakt worden. Hierdoor bleef het bij 1-3 en behoudt Zuiderburen 1 de volle winst uit drie oefenwedstrijden.
Namens Mart Lavrijsen bedanken wij HMVV voor de krachtmeting en wensen we onze blauw-witte vrienden veel succes in de competitie.

Napraten over de wedstrijd HMVV 3 tegen Zuiderburen 1

Ondank de volle mep is bescheidenheid op zijn plaats voor Zuiderburen 1 want alle opponenten spelen in de competitie een klasse lager en het spel bood meermaals mogelijkheden tot verbetering. Hoe de oefencampagne zich verhoud tot tegenstanders uit dezelfde klasse zal volgende week blijken als PSV 3 in Reusel de eerste tegenstander is in de competitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *