Collectieve topprestatie Zuiderburen Vr1 tegen Weebosch Vr1

Gister stond de openingswedstrijd van Zuiderburen Vr1 voor het nieuwe seizoen op het programma. Hierin namen de dames het op tegen de Weebosch Vr1 op sportpark ’t Voortje. Na slechts 4 trainingen geleid te hebben hadden teamanagers Lorena en Ralf volledig vertrouwen in het groen-witte damesteam. Er werd fanatiek getraind en dat werd ook meteen beloond in de eerste wedstrijd met een spectaculair gelijkspel.

De eerste helft begon het met spanning en onzekerheid. Dat was te merken aan de manier van spelen en omdat de meiden meer aan het verdedigen dan aan het aanvallen waren. Na ongeveer 20 minuten had de tegenstanders al het eerste doelpunt binnen.
Gelukkig is Zuiderburen VR1 een hechte team. Ondanks de achterstand pepte men elkaar op en gingen de de dames niet bij de pakken neer zitten. Kort daarna viel helaas ook het 2de doelpunt voor de thuisploeg

Signalen vanaf de kant hebben juiste uitwerking

Trainersduo Ivan-Panjoel voelde dat het in moest grijpen. De hoge stem van coach Lorena galmde over de velden. Dat werd meteen goed aangepakt. Tien minuten voor de pauze werd het eerste Zuiderburen doelpunt binnengeschoten door Daphne Beerends. Dat kwam de sfeer ten goede en de onderlinge communicatie werd ook aanzienlijk verbeterd.
Tijdens de rust gaven Lorena en Ralf nog wat tips en aandachtspunten voor het restant van de partij. Het ging vooral om plezier maken en niet opgeven. 
Zo nu en dan was het verheffen van de stem noodzakelijk om er tussen te komen, het blijven per slot van rekening vrouwen… 😅
In onderling overleg ging Evy Wouters naar de kant en ging Anne links voor spelen. Keepster Lisa werd in het doel afgelost door Kim en nam zelf plaats in de defensie.

Snel 3e doelpunt van Weebosch Vr1 schudt Zuiderbabes wakker

Daar gingen we weer, vol goede moed, maar in het veld leken de dames met hun hoofd nog bij de rust. Het spel typeerde zich als uiterst voorzichtig. Daardoor pakten de Weebosch weer haar kans en werd het in de eerste 10 minuutjes al gauw 3-1.
Deze hernieuwde tegenslag schudde de dames van de Zuiderburen wakker; de schroom werd van zich afgegooid en ineens….daar gingen ze weer vol gas naar voren. Er werd aan alle kanten geroepen, gecoacht en de bal werd opgeëist. De energie werd omgezet in felheid en dat hakte erin bij de Weebosch VR1. Groen-wit greep haar kans en Daphne Beerends bracht met een mooi doelpunt de marge terug tot 1. Niemand aan de kant van de Zuiderburen kon zich herinneren dat er ooit 2 doelpunten in één wedstrijd gemaakt waren door dit team.
Het zelfvertrouwen groeide dan ook met de minuut. Binnen 10 minuutjes maakte Dania verdiend de gelijkmaker: 3-3. Dit doelpunt werd vooraf gegaan door enkele mooie acties en goed teamspel.

Weebosch en Zuiderburen delen de punten

De euforie was heerlijk om te voelen en het deed de staf goed om te zien dat de meiden voor elkaar door het vuur gingen. Er ontstond een open wedstrijd met aanvallen aan weerszijden van het veld. De Zuiderburen sloegen menig Weebosch aanval af en wist zelfs op voorsprong te komen door een doelpunt van Pleun Roovers. De sfeer kon niet kapot en de huifkar werd bijna geregeld. 🥳
Ongeveer 10 minuten voordat de wedstrijd afgelopen was, kregen de Zuiderburen helaas een strafschop tegen. Deze werd raak geschoten en daarmee was de eindstand bepaald: 4-4.

Ondanks de gelijkmaker koesteren de Zuiderburen dames het punt en al met al was het een leuke wedstrijd. Lorena en Ralf hebben er in de korte voorbereiding al een aardig team van gesmeed. Meer van zulke mooie wedstrijden zullen dan ook zeker volgen dit seizoen. Als het geloof en de inzet er is kunnen we mooie tijden tegemoet gaan.
Volgende week gaan de dames thuis de strijd aan met ZSC VR1 en iedereen is uitgenodigd de babes aan te komen moedigen.
Goooo girls….💪

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *