Ultieme comeback Zuiderburen 4 tegen Reusel sport 6

Hoek van veld

Zondag 25 september, onze eerste competitiewedstrijd en wel meteen tegen een gewaagd team: Reusel sport 6. Laatsgenoemde team speelde thuis op sportpark Den Hoek. Na 3 verloren bekerwedstrijden waar we telkens net niet wisten te winnen, vonden we het tijd voor verandering…

Het weekend begon met een super biercantus samen georganiseerd door Rosolo. Maar dat zou de inzet niet veranderen. Want we waren gebrand om te winnen tegen onze dorpsgenoot. Na 2 te-laat-meldingen die wel op tijd waren voor de wedstrijd konden we om 10:00 beginnen.

Beginfase is voor Reusel sport 6

Na een zeer moeizame start konden we geen grip krijgen en bleef Reusel sport maar aanvallen. Door een goede redding van onze keeper Koen, kwam echter de 1-0 omdat onze verdediger hem in eigen goal liep. De 2-0 volgde snel voor Reusel sport 6 met een bekeken schot in de lange hoek. Na enig overleg op het veld probeerden we te voetballen richting hun goal, maar dat mocht nog niet meteen baten, Reusel kreeg een schot en die werd aangeraakt door dezelfde speler die de 1-0 binnen tikte (2 eigen goals?): 3-0. Maar wij blijven voetballen en na een goed lopende aanval met Marc aan de basis, gleed onze middenvelder Rick de 3-1 binnen.

Ruststand: 3-1 voor de thuisploeg

In de kleedkamer waren we het met 1 ding eens, er moest weer wat veranderen. Na een tactisch overleg begonnen we zeer goed aan de 2e helft. Na enige kansen wilden het echter niet lukken om een goal te maken. En dan zul je altijd zien, door een portie aan scherpte op het juiste moment viel voor hun de 4-1 binnen… Sommige vonden het wel goed geweest want met 15 minuten nog op de klok, zouden we het niet meer om kunnen draaien dachten we.

Wilskracht wordt beloond

Echter gingen we weer gewoon voetballen na de aftrap en vanuit een corner maakte we opeens 4-2, kopgoal van Frits. Zou er dan toch nog resultaat inzitten? Ons eigen spel blijven spelen en hopen op een goal was ons doel. Met wat aanvallender voetbal vanuit onze kant kreeg onze nummer 10, Marc Gerritsen, de bal aan de zijlijn. Met een actie gaat hij de man voorbij en schiet hij de bal vol in de haak vanaf helft/helft, 4-3 met nog even te spelen. Nu konden we niet meer terug waardoor we als een hecht team gingen voetballen, aanvallen en zo maakte onze spits, Youri de 4-4.

Zoals wij het noemen; een verdiend puntje waar we totaal niet meer aan hebben kunnen denken nadat we 4-1 achter stonden. Volgende week wacht de volgende zware kluif tegen EFC 10, thuis op ons eigen veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *