Confrontatie met Stampers valt in het water

Trainingsbal

2007 heeft tot nog toe weinig goeds gebracht voor Zuiderburen II. Nadat vorige week 'de Valk' al te sterk was, moest gister ook de meerdere erkend worden in 'de Stampers', de huidige nummer 4 van het klassement. Dit keer waren er gelukkig geen personele problemen, mede dankzij de debuterende Jan Dirkx en Rein Lavrijsen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat 'de Stampers' de voetballende partij was. De Zuiderburen hadden moeite met de positiewisselingen, met name op het middenveld. De verdediging aangestuurd door Ron, omdat Michel aan een reservebeurt toe was, bleef echter goed overeind in het waterballet, want het water kwam met bakken uit de hemel.

De verhoudingen in het veld konden door 'de Stampers' nog niet uitgedrukt worden in doelpunten. De Zuiderburen-aanval kon aan de overzijde ook niet excelleren. Bij een spaarzame uitval was het voorstopper Michael die nog enigszins voor gevaar kon zorgen. Zijn schot dat volgde op een door hemzelf opgezette aanval mistte echter kracht waardoor het de Stampers-goalie niet kon verontrusten.

Na de thee zakte het spel van de rood-zwarten verder weg en leek het team dan ook terecht op achterstand te komen, toen één van de twee centrale middenvelders rond de zestien geheel vrijstaand de bal aan kon nemen. De doelpoging die volgde was goed, maar Cees' redding was nog beter, waardoor het 0-0 bleef. Parallel aan het spelbeeld van Zuiderburen II verslechterden ook de weersomstandigheden.

Toch hield het tweede team van de Zuiderburen stand tot 7 minuten van het eind. Een doorgekopte corner kon bij de tweede paal vrij ingekopt worden: 1-0. Vlak voor het laatste fluitsignaal werd deze score nog verdubbeld. Iedereen dacht dat een omhaal van de linksbuiten van 'de Stampers' over zou gaan, inclusief Bart, die Cees ondertussen in de goal had afgelost. Toch daalde de bal op het laatste moment, waardoor hij alsnog binnenviel. Op de 2-0 viel weinig af te dingen. Komende zondag wacht na twee subtoppers op rij gehad te hebben de op papier zwakkere tegenstander 'de Bruintjes'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *