Zuiderburen I lijdt eerste puntverlies van het seizoen

Trainingsbal

Het eerste team van de Zuiderburen heeft gisteren voor het eerst dit seizoen niet gewonnen. Doordat de wedstrijd van naaste concurrent 'het Bronneke' niet tot doorging, is het nog niet te zeggen of dit team de achterstand tot 5 punten terug weet te brengen. Het eerste trad gisteren om 11 uur aan tegen 'de Valk'.

Door massale regenval eerder die ochtend, was het veld erg nat. Dit is echter geen verklaring voor het eerste puntverlies, aangezien beide ploegen er last van hadden. Al in de 4e minuut kregen de Zuiderburen de eerste tegenslag te verwerken. Martijn kwam tijdens een gevaarlijke aanval ongelukkig ten val en liep een armkwetsuur op, welke naar later bleek in het ziekenhuis behandeld diende te worden.

In de 24e minuut kwam de tweede tegenslag van de ochtend. Een diepe bal van de tegenstander werd niet goed verwerkt door de verdediging van de Zuiderburen, waarna de buitenspeler van 'de Valk' beheerst binnentikte: 1-0. Niet veel later werd het zelfs bijna 2-0. Dezelfde speler als de maker van de eerste goal trakteerde Ron op een ware 'panna'. Doordat hij de bal echter te hard speelde, kon keeper Cees de bal klemvast pakken voordat de tegenstander bij de bal kon.

Doordat de Zuiderburen in de eerste helft geen tot weinig kansen creëerde, werd er met een 1-0 achterstand de rust ingegaan. Tijdens de rust paste coach Hans enkele tactische wissels toe, waardoor de Zuiderburen sterk aan de tweede helft begon. Men was heer en meester over het veld, op enkele tientallen vierkante meters na. Deze vierkante meters behoorden tot het strafschopgebied van de tegenstander. 'De Valk' trok zich massaal terug, 'hoefde' alle ballen weg en kwam zo nu en dan tot een gevaarlijke counter. Deze counters werden overigens altijd gepareerd door de verdediging van de Zuiderburen, welke in de tweede helft goed geleid werd door voorzitter Ad.

De mannen van de Zuiderburen deden hun stinkende best, maar het lukte maar niet om door het blok van de tegenstander te komen en wanneer dit een keer lukte, dan stond de keeper van de tegenstander in de weg. Kortom de aanvalsgolf resulteerde tot bitterweinig kansen. Alleen Martien kwam één keer oog in oog met de keeper, maar hij raakte helaas de lat. Daarnaast waren er enkele schietkansjes vanuit de tweede lijn voor Dennis en Frank. Maar deze misten telkens het venijn en geluk dat nodig was om het net te doen bollen.

De wedstrijd eindigde dan ook in een 1-0 nederlaag. Het is te hopen dat Hans' mannen deze tik kunnen verwerken en volgende week weer met frisse moed de wei ingaan. Als het doorgaat tenminste, want het veld heeft gister veel te verduren gekregen en Johan Verschuren verwacht weer veel regen deze week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *