Zuiderburen I flikt het weer

Trainingsbal

Wederom een zware tegenstander vandaag voor Zuiderburen I. Toch liet het team zich niet van de wijs brengen en werd de arrogantie van 'het Bronneke' afgestraft. Met Marco weer eens in de voorhoede na weken van afwezigheid bewees het team voor de derde keer op rij niks onder te doen voor de teams die meedraaien in de hoogste regionen.

Ook 'het Bronneke' moest op deze zonnige dag geloven aan de dadendrang van Zuiderburen I. De geel-rode combinatie begon zonder angst aan de partij. Veel kansen werden echter onschadelijk gemaakt op aanzienlijke afstand van de beide doelen. Enkele keren moest Cees handelend optreden, maar de ban werd gebroken door Zuiderburen I.

Op driekwart van de eerste helft rukte Eric Cox op aan de rechter flank. Hij leverde een perfecte voorzet af op Frans, die goed voor z'n man kwam en bekwaam raak kopte. Tot de theepauze werd deze voorsprong vastgehouden, ook al was de 'Bronneke-voorhoede' af en toe dreigend.

Na de rust, die vanwege het warme weer een zeer welkome onderbreking was, begon Zuiderburen I zwak. Er werd direct vanaf de aftrap balverlies geleden en het was duidelijk dat 'het Bronneke' zich nog lang niet geslagen wist. Met zo nu en dan goed positiespel probeerde het team kansen te creeëren, maar zoals al vaker dit seizoen stond de verdediging onder leiding van Erik Lemmens weer als een huis.
Eén keer had Zuiderburen I ook het geluk aan haar zijde, toen de linksbuiten van 'het Bronneke' geheel vrij voor Cees, langs schoot.

Bij de uitbraken van de Zuiderburen werd Marco vaak gezocht, die het aanspeelpunt voorin bleek, dat in eerdere wedstrijden vaak gemist werd. Mede hierdoor kreeg Eric Cox nog een mogelijkheid. In de loop van de tweede helft werd Willem voorin naast Marco geposteerd. Hij bleek de ideale man om de opbouw van 'het Bronneke' te ontregelen met z'n storende werk.

Op ruim 5 minuten van het einde werd zijn goede spel ook nog beloond met een doelpunt. Via een been van een tegenstander ging de bal omhoog en kreeg deze een dusdanig effect mee dat hij via een stuit over de keeper de goal in ging. Hiermee was de 2-0 overwinning een feit. Een overwinning die geheel toegeschreven kan worden aan het collectief, want sinds de winterstop is het een hecht geheel en zijn de puzzelstukjes op z'n plaats gevallen. Aanstaande dinsdag wacht alweer een tegenstander uit de top 4, namelijk de nummer 2: 'de Bruintjes'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *